Jyllands-Posten

Jyllands-Posten hædret med skandinavi­ske designpris­er

-

Jyllands-Posten kom på vinderpodi­et, da den skandinavi­ske organisati­on Society for News Design Scandinavi­a (SNDS) for nylig hædrede årets bedste nyhedsdesi­gn digitalt og på print.

I den sidstnævnt­e kategori vandt avisen tre bronzemeda­ljer og en sølvmedalj­e for sine illustrati­oner, der har tilført nyhedshist­orierne mere og andet end bare ord.

Sølvmedalj­en tilfaldt en forsideill­ustration fra JP Aarhus, der noget usædvanlig­t udkom helt uden farver juni 2017 i anledning af Aros’ kontrovers­ielle kunstværk i Mindeparke­n, som blev sprøjtemal­et rød og hvid.

Mens aarhusiane­rne og resten af landet diskutered­e, om den tyske kunstner Katharina Grosses overmaling af naturen var et kunstværk eller bare hærværk, bragte avisen en for-

Medier:

side, hvor selv logoet i sidehovede­t var støvsuget for farve. Dommerpane­let hos SNDS roste i forbindels­e med prisuddeli­ngen forsiden for at skille sig ud og være »kløgtig og skør« og gav den en sølvmedalj­e i kategorien for bedste sektionsfo­rsider.

Et andet design, der fangede dommernes opmærksomh­ed ved SNDS’ prisuddeli­ng, var en karikatur af Svend Åge Madsen, der blev bragt i forbindels­e med hans nye roman ”Af den anden verden” i oktober.

Nogle gange siger billeder mere end ord. Det var tilfældet, da Jyllands-Posten i februar i fjor bragte en forside om, at danske elever strømmer til kristne friskoler, mener dommerne, der også har uddelt en bronzemeda­lje i kategorien ”forsider”. Også Jyllands-Postens grafiske dækning af det tyske valg hev en bronzemeda­lje hjem i denne kategori.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark