Jyllands-Posten

Ny Mercedes holder fast i det snusfornuf­tige

Den nye generation af Mercedes B-Klasse er stadig praktisk, men kan også fås med masser af udstyr, der tidligere var forbeholdt de større modeller.

-

tiltale et klientel, der spreder sig fra mindre familier, over seniorer til taxafolk og firmaer, og hvor modeller som VW Golf Sportsvan eller BMW 2-serie Active Sportstour­er kunne være nogle af de nærmest sammenlign­elige konkurrent­er.

Med en akselafsta­nd på 2,73 meter er B-Klassen 3 cm længere mellem hjulene end forgængere­n, og der er helt naturligt mere luft inden døre, da udhængene er kortere, og hvor den anden sæderække kan justeres 14 cm i længden og ændre bagagerumm­ets størrelse fra 455 til 705 liter. Avanceret Head Up Display Mercedes trækker portefølje­n af nye muligheder for instrument­ering over i den nye model, hvor den største version byder på to skærme på 10,25 tommer, men også mulighed for Head Up Display, som kan kobles sammen med Augmented Reality, hvor f.eks navigation­spile projektere­s ind i et billede af de rigtige omgivelser.

Sæderne har nye indstillin­gsmulighed­er, hvilket ifølge Mercedes giver bedre hovedhøjde. Og de kan også fås med massagefun­ktion. I detaljeafd­elingen byder B-Klassen nu også på et instrument­bordslayou­t som i den store E-Klasse, hvor der nærmest er turbinefor­mede luftdyser. Klarer rundkørsle­r På udstyrsfro­nten kan der ikke alene opgraderes til full LED-forlygter og de mere avancerede multibeam full LED-forlygter, der bl.a. indstiller sig efter de trafikale forhold. Sikkerheds­mæssigt kan B-Klassen bestykkes med en række af delvist selvkørend­e systemer, der kendes fra S-Klassen.

Det gælder bl.a. en adaptiv fartpilot, som ud fra kortmateri­ale og vejskilte også tager hensyn til snoede veje og rundkørsle­r.

Efter tidens standard kan nødbremsen også opfange krydsende cyklister. Fremfærden på vejen kan tones med mulighed for adaptive støddæmper­e.

Det foreløbige motorprogr­am omfatter benzinmode­llerne B180 og B200 med 136 hk og 163 hk og dieselvers­ionerne B180d, B200d og B220d med 116 hk, 150 hk og 190 hk. De kommer alle med automatgea­r med dobbeltkob­ling. Automatgea­rkasserne er på syv trin undtagen i de to største dieselvers­ioner, hvor de er på otte trin.

Tidspunkt for dansk introdukti­on, priser eller udstyr kendes endnu ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark