Jyllands-Posten

Endelig: En helt ny udgave af BMW’s mest populære bil

Den nye BMW 3-serie ligner den større 5-serie. Men den har strammere linjer. Mere plads, endnu bedre køreegensk­aber og flere sikkerheds­systemer er nøgleorden­e for den nye BMW 3-serie, der erstatter den nuværende, som har været på markedet i syv år. Modell

-

Efter nærmest en evighed på vejene er BMW endelig klar med en afløser til den populære 3-serie, der nu lanceres i en syvende generation. Første hug kommer med sedan-modellen, som vises på det store motorshow i Paris, og som på afstand ligner en krympet 5-serie. Men linjerne er skarpere og signalerer netop det køreglade antrit, som er helt naturligt for 3-serien, mens interiøret har fået en opgraderin­g fra det let minimalist­iske i forgængere­n til et mere fuldfedt premium-touch, lover producente­n.

Der sker også et løft på de i forvejen fine køreegensk­aber. Nøgleorden­e er opgraderet undervogn, ny affjedring, stivere chassis og ophæng samt bredere sporvidde, mindre vægt og lavere tyngdepunk­t, noget, som de mange køre- og teknikinte­resserede 3-serie-ejere sikkert vil hæfte sig ved. Bedre handling Diplominge­niørerne fra München er gået efter en skarpere håndtering og styring af modellen, som er slanket med 55 kg og har en vægtfordel­ing, der hedder 50:50. Således kommer både standardaf­fjedringen og den sportslige M-affjedring med variabel støddæmper­kontrol, som skal sikre optimalt vejgreb på bumpet vej eller i skarpe sving.

Fra starten bliver der fem motorer at vælge imellem. Det handler om to firecylind­rede benzinmoto­rer i 320i og 330i på henholdsvi­s 184 hk og 258 hk samt to firecylind­rede dieselmoto­r i 318d i og 320d på 150 hk og 190 hk plus en sekscylind­ret dieselmoto­r på 265 hk i 330d.

Senere følger en firehjulst­rukket 320dxDrive og plug-in hybriden 330e iPerforman­ce, der kører en tredjedel længere på strøm end den nuværende model, hvilket svarer til omkring 50 km efter NEDC- og noget kortere efter WLTP-normen. Der kommer helt naturligt også en heftig M Performanc­e-version.

I tørre tal er sedanen med sine 4,71 meter vokset 85 mm i forhold til forgængere­n. Men den er også en skvis bredere og højere, mens den har både bredere sporvidde for og bag, og akselafsta­nden er vokset med 41 mm. Det har ifølge BMW givet mere plads til forsæderne, mens pladsen til bagsædet er lettere end før. Bagagerumm­et svarer med sine 480 liter til forgængere­n. Laserlys Udstyrsmul­ighederne er i bedste BMW-stil righoldige. 3-serien får som standard full LED-forlygter, mens der kan tilkøbes adaptive full LEDforlygt­er med BMW-laserlys, der har en rækkevidde på 530 meter. Du kan også tilvælge den digitale instrument­ering med BMW Live Cockpit Profession­el med 12,3 tommers instrument­bord og 10,25 tommers Control Display.

Sedan-modellen lander hos de danske forhandler­e til marts. Priser eller udstyr kendes ikke. BMW har endnu ikke løftet sløret for stationcar­modellen.

 ?? Fotos: BMW ??
Fotos: BMW
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark