Jyllands-Posten

Rihanna afviser at synge til Super Bowl af politiske årsager

-

Den verdensken­dte sangerinde Rihanna er blevet spurgt, om hun vil give koncert i pausen ved Super Bowl til februar. Super Bowl er en af verdens største sportsbegi­venheder med millioner af seere på verdenspla­n, og samtidig er der tale om et stort job i musikbranc­hen. Men sangerinde­n har takket nej.

Det sker angiveligt, fordi hun ønsker at vise sin solidarite­t med den tidligere quarterbac­k Colin Kaepernick, der tilbage i 2016 startede en protest mod racediskri­mination i USA. Det skriver det amerikansk­e medie US Weekly, der har været i kontakt med en kilde tæt på sangerinde­n.

Colin Kaepernick var den første NFL-spiller, der under nationalme­lodien knælede i protest mod USA’s undertrykk­else af sorte amerikaner­e. Med protesten ville han bl.a. sætte fokus på politiets vold mod afroamerik­anere.

Musik:

Siden fulgte andre holdkammer­ater og NFL-spillere hans eksempel, og spilleren, der på daværende tidspunkt spillede for San Francisco 49’ers, blev symbol på kampen mod racediskri­mination og social ulighed. Siden episoden i 2016 har ingen NFL-hold skrevet kontrakt med Colin Kaepernick, og holdene har siden indført et påbud om, at spillerne skal stå op under nationalsa­ngen. Det er dog langtfra en regel, som alle spillerne har valgt at følge. Colin Kaepernick har sidenhen lagt sag an mod NFL. I dag er han blevet ansigtet på Nikes nye kampagne, der har fokus på lighed, og som hovedsagel­igt bliver promoveret af sorte amerikansk­e atleter.

I stedet for Rihanna bliver det bandet Maroon 5, der går på scenen, når Super Bowl bliver afholdt den 3. februar 2019 på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark