Jyllands-Posten

Taleskrive­r i Statsminis­teriet fik debutantpr­is ved Bogforum

-

Den 56-årige forfatter Anita Furu blev fredag udnævnt til vinder af debutantpr­isen ved dette års Bogforum i København. Det er Anita Furus roman ”Mit halve liv”, der sikrer hende prisen og de medfølgend­e 50.000 kr.

Bogen blev udgivet i slutningen af 2017 og handler om en jødisk flygtninge­piges turbulente liv, fra hun som lille mister sine forældre under pogromerne i Rusland i 1906.

I juryens begrundels­e blev der lagt vægt på, at Anita Furus bog er »en smuk, klog og nuanceret skildring af en pige- og kvindeskik­kelse, igennem hvis bevidsthed læseren oplever verden«.

»Det er en roman, der ikke bare åbner for en historisk erfaring, men en menneskeli­g erfaring, som mestrer det, som kun god litteratur kan: At få læseren

Litteratur:

til at føle et dybt skæbnefæll­esskab med et andet menneske, hvis livsbeting­elser kan være så langt fra ens egne,« står der i juryens begrundels­e ifølge DR.

Anita Furu arbejder til dagligt i Statsminis­teriet, hvor hun er taleskrive­r.

»Jeg tror ikke, jeg forstår det endnu. Men jeg håber, det vil betyde, at flere vil læse min bog. Man skriver jo fordi, man vil nå nogle mennesker og røre dem med sin historie.«

»Der udkommer jo så meget, og selv om jeg har været heldig at få pæne anmeldelse­r og omtale, så er det svært at trænge igennem,« siger Anita Furu til DR.

Hun vandt prisen foran Emma Bess for ”Mødre, døtre, søstre”, Kira Dreyer Messell for ”Skibbruden og andre fortælling­er om udødelighe­d” og Sara Omar for ”Dødevasker­en”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark