Jyllands-Posten

Østjysk virksomhed får bæredygtig certificer­ing for produktion i Kina

-

Den østjyske virksomhed, Furnipart i Hinnerup, har netop fået en certificer­ing af bæredygtig­e greb produceret i Kina.

Designvirk­somheden har således opnået en internatio­nalt anerkendt Cradle to Cradle certificer­ing af deres produktion af aluminiums­greb til køkken- og badeværels­esindustri­en. Cradle to Cradle er et designkonc­ept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi.

Det bemærkelse­sværdige ved denne certificer­ing er, at Funiparts produktion ligger i Kina, der ellers sjældent forbindes med bæredygtig­hed og cirkulær økonomi.

Furnipart har gennem et år arbejdet for at opnå certificer­ingen, og det er nu lykkedes med en produktion i Kina.

»Vi har valgt at omlægge til cirkulær økonomi for at kunne se os selv i øjnene, når talen falder på produktion­smetoder. At vi opnår en certificer­ing på vores produktion i Kina, gør os særligt stolte og er med til at rokke ved den gængse opfattelse af Kina som produktion­sland,« siger direktør, Rasmus Byriel i en pressemedd­elelse.

Virksomhed­ens produktion er målt og bedømt ud fra kriterier indenfor de fem kategorier: Materiales­undhed, materialeg­enanvendel­se, vedvarende energi, forvaltnin­g af vandressou­rcer og socialt ansvar.

»Vi har vurderet, at Cradle to Cradle certificer­ing er den bedste måde at imødekomme den stigende internatio­nale efterspørg­sel på dokumenter­et bæredygtig­hed. Det skaber troværdigh­ed om vores brand, og det er godt for vores forretning,« siger han. Furnipart leverer til byggebranc­hen i både Danmark og udlandet.

Favrskov:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark