Jyllands-Posten

Er dette enden på U2?

-

Er det irske storband U2 historie? Det spekulerer fans i, efter bandet forleden afsluttede en længere turné i Berlin. Fra scenen sagde forsanger, Bono:

»Vi har været på landevejen i ret lang tid nu, mere end 40 år, og de sidste fire år har været helt specielle for os. Nu forsvinder vi ...«

Det har nu heller ikke været nemt at være Bono på det sidste. En koncert i Berlin tidligere på året måtte afbrydes, da sangeren pludselig mistede sin stemme. Det var U2’s anden koncert på en Europaturn­é, og den 58-årige forsanger var for hæs til at gennemføre den.

Flere gange stoppede han med at synge for at drikke af en termoflask­e, og efter fire sange måtte han give op efter at have

Musik:

forsøgt at tale sig igennem en del af teksterne eller at have overladt sangen til publikum.

»Jeg sang som en fugl for kort tid siden,« sagde Bono beklagende til publikum.

»Jeg tror ikke, vi kan fortsætte. Det er ikke i orden over for jer.«

Gæsterne i MercedesBe­nz Arena fik først at vide, at der ville være en kort pause. Men bandet vendte ikke tilbage. Man kan diskutere, om U2 har overlevet sig selv. Der var i hvert fald en del tilbage at ønske, da bandet besøgte Royal Arena i København i september, mente JyllandsPo­stens anmelder. Noget kunne tyde på, at U2 i dag går mere op i politik end i rockmusik, og Bono gennemføre­r sjældent koncerter uden at komme med politiske budskaber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark