Jyllands-Posten

Vestamager og Gudenåen er blandt Danmarks skønneste steder

Gudenåen ved Ulstrup er med på Danmarks nye naturkanon. På fotoet ses Herman Bruus, der ofte lufter sin hund ved åen. Region Midtjyllan­d. Region Midtjyllan­d. Region Midtjyllan­d. Region Syddanmark. Region Syddanmark. Region Syddanmark. Region Sjælland. Reg

-

nogen siger også: »Naturen, det billige skidt. Men det er nogle naturperle­r, og de er altså ikke gratis at have. Men at nyde dem kan være en billig oplevelse,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Der er afsat cirka fire mio. kroner til arbejdet med at udarbejde den nye naturkanon og efterfølge­nde markedsfør­ing via hjemmeside­n naturkanon.dk.

Ministeren kan endnu ikke prale af at have besøgt alle 15 steder i naturkanon­en – Mandø ved Vadehavet og Suserup Skov på Sjælland mangler endnu på to-do-listen.

Formanden for juryen, journalist og forfatter Susanne Sayers, kalder det et ”privilegiu­m” at have været med i arbejdet.

»Det har været en stor og glædelig overraskel­se at se de tusindvis af kommentare­r fra danskerne om, hvor meget naturen betyder for dem. Vi har noget unikt, og det skal vi værdsætte og passe godt på,« siger hun.

Kriteriern­e for at komme med i den nye naturkanon er, at den enkelte lokalitet skal have ”en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge”.

Desuden skal lokalitete­n ”have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabel­ige værdi”.

Endelig skal der være offentlig adgang til stedet, ligesom det har været en ambition at få alle landsdele repræsente­ret. Vestamager og Øresund, Melby Overdrev og Tisvilde Hegn, Ertholmene ved Bornholm,

 ??  ?? Vind Hede og Stråsø Plantage, Jernhatten og Mols Bjerge, Gudenåens og Skjernåens kilder, Trelde Næs og Trelde Skov, Mandø og Vadehavet, Svanninge Bakker og Bjerge, Røsnæs, Suserup Skov, Mandemarke Bakker og Møns Klint,
Vind Hede og Stråsø Plantage, Jernhatten og Mols Bjerge, Gudenåens og Skjernåens kilder, Trelde Næs og Trelde Skov, Mandø og Vadehavet, Svanninge Bakker og Bjerge, Røsnæs, Suserup Skov, Mandemarke Bakker og Møns Klint,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark