Jyllands-Posten

Forlag har droppet årbog: Betjente er bange for at tale over sig

-

Forlaget Frydenlund stopper med at udgive årbogen ”Dansk Kriminalre­portage” på grund af dårlig økonomi og betjente, der er bange for at tale over sig. Det skriver DR Nyheder. ”Dansk Kriminalre­portage” er udkommet i fire årtier, og i årbogen har folk kunnet læse om politiets opklarings­arbejde. Men det ser ud til at være slut nu. Årsagen er dårlig økonomi, dårlig modtagelse af telefonsal­g, men også mere forsigtige betjente. Det fortæller direktøren hos Frydenlund, Henning Lund.

»Der har spredt sig en frygt for at offentligg­øre for meget,« siger han til DR Nyheder.

Desuden skal offentligg­ørelse af oplysninge­r godkendes længere oppe i politikorp­set, lyder det fra direktøren.

Han peger på, at de sene-

Kriminalre­portage:

re sager om læk af fortrolige oplysninge­r har udløst forsigtigh­ed.

Blandt andet kører i Københavns Byret en sag mod den tidligere PET-chef Jakob Scharf, som er tiltalt for at have brudt sin tavshedspl­igt i bogen ”Syv år for PET”, der er skrevet af journalist Morten Skjoldager. Desuden undersøges den tidligere drabschef Jens Møller for at have talt over sig i forbindels­e med sin nye bog ”Opklaret”. I en tredje sag undersøges en kriminalas­sistent af Den Uafhængige Politiklag­emyndighed (DUP) for en artikel om et forpurret terroratte­ntat i 2010 mod JP/ Politikens Hus på Rådhusplad­sen i København.

Årbogen udkom første gang i 1974. Ført udkom den under navnet ”Nordisk Kriminalre­portage” og senest som ”Dansk Kriminalre­portage”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark