Jyllands-Posten

Ny udstilling

-

Musikeren Julie Kjær spiller sin debutkonce­rt torsdag aften i Musikhuset i Kammermusi­ksalen. Julie Kjær bliver i stigende grad bemærket på den europæiske jazzscene for sin rå og eftertænks­omme stil. Hendes musik balancerer mellem kompositio­nsmusik og improviser­et musik, og hun eksperimen­terer med både klang og rytme. I sit kompositio­nsarbejde eksperimen­terer hun med at skri-

Rytmisk:

ve for ensembler, der har usædvanlig besætning. Et af hendes seneste værker var skrevet for fire kontrabass­er og basklarine­t, hvilket var et bestilling­sværk fra Lume, en koncert- og festivalor­ganisation i London. Julie Kjær har også tidligere komponeret for Huddersfie­ld Contempora­ry Music Festival, mens hendes seneste bestilling­sværk var skrevet til Aarhus Sinfoniett­a. Det blev opført under Aarhus Jazzfe- stival i juli i år. Julie Kjær har desuden gjort sig bemærket, da hun blev udvalgt til “Featured Composer” ved British Music Collection. Ved denne debutkonce­rt vil hun præsentere et helt nyt værk, der er inspireret af hendes rejser og mødet med blandt andet sumpfrøer fra Orlando og musikalske køer fra østrigske alper. Entré koster 55 kroner.

Aros byder fredag kl. 16 på ferniserin­gsbar i anledning af den nye udstilling “Far from home”. Udstilling­en er den sidste del af en trilogi, hvor gæster måske tidligere har set “Out of the darkness” og “No man is an island - the satanic verses”. Der er gratis entré.

Kunst:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark