Jyllands-Posten

Hesselhold­t modtager den store pris

-

Den anerkendte forfatter Christina Hesselhold­t kan i dag tilføje endnu en litterær pris til sit cv.

Ved en fejring fredag modtager hun således Det Danske Akademis store pris, der regnes for Danmarks største anerkendel­se af et samlet forfatters­kab.

I en pressemedd­elelse kalder akademiet hende for »en eksklusiv forfatter, hvis bøger man skal læse langsomt, men det er ikke, fordi bøgerne er svært tilgængeli­ge. Tværtimod. Det er, fordi betragtnin­gerne er så distinkte, og fordi sansninger­ne er så klare og præcise.«

Christina Hesselhold­t er bl.a. kendt for romantrilo­gien ”Køkkenet, gravkammer­et og landskabet” (1991), ”Det skjulte”

Litteratur:

(1993) og ”Udsigten” (1997) samt Camilla-kvartetten “Camilla and the horse” (2008), “Camilla - og resten af selskabet” (2010),”Selskabet gør op” (2012) og ”Agterudsej­let” (2014).

I alle bøgerne er der belæg for Akademiets beskrivels­e af, at »humor og sorg løber side om side, og der er en nænsomhed, en uforstilt glæde ved mennesker, som er ganske sjælden i dansk prosa. Der er ingen ironi og foragt og ingen forbehold, men en nærmest hjælpeløs medmennesk­elighed til stede.«

Akademiets pris uddeles hvert andet år og er på 300.000 kr. Overrækkel­sen sker ved Det Danske Akademis årsfest på Designmuse­um Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark