Jyllands-Posten

Tjekkisk folkevogn er klar til endnu et par år i tjeneste

Skoda Fabia fortsætter mindst to år på den nuværende platform. Nye forlygter og mere udstyr skal holde kundernes interesse, frem til en helt ny udgave kommer. Nyt er trykfølsom skærm på 6,5’’ i alle modeller inklusive Apple CarPlay i de fleste udstyrsvar­i

-

Der var engang, hvor Skodas produkter var blandt de første til den nye teknik fra fælleskomp­onenterne hos VW, Seat og Audi. Sådan er det ikke lige nu, hvor søsterprod­ukterne til Skoda Fabia i form af Seat Ibiza og VW Polo står på nyeste platform, mens Skoda Fabia må nøjes med at blive modificere­t på den gamle platform.

Den nye udgave af Fabia har dog nyt frisk lygtedesig­n på fronten og mere udstyr til samme priser som den udgående model. Alt i alt ligner den opdaterede Fabia et godt tilbud til prisen.

Priserne starter ved 128.000 kr. for en 1.0 75 hk MPI Active. Merprisen for en Combi er 10.000 kr. Gode lygter Blandt de gode nyheder er mulighed for moderne LED-lygter. Kørelys med LED er standard på alle versioner, og hvis man vælger en lygtepakke til 12.000 kr., får bilen fuld LED både for og bag.

Fabia er blandt de mest populære biler i Danmark, hvor der er solgt flere end 55.000 stk. gennem snart 20 år. Ikke mindst stationcar-versionen er populær hos kunder, der ønsker en solid brugsbil med plads til en barnevogn eller lignende.

Blandt opdatering­erne af Fabia er et bedre sikkerheds­niveau.

Front Assist med indbygget nødbremse er standard på alle modeller, og en sikkerheds­pakke inklusive bakkamera koster 8.500 kr. Pakken giver adaptiv fartpilot og advarsel for biler i den blinde vinkel, når man bakker ud fra en indkørsel. Den bør man huske at bestille.

I det indvendige er indtræk opdateret, men vigtigere er en ny trykfølsom skærm på 6,5’’. Den sidder i alle versioner af bilen, og kun billigste version savner Apple CarPlay, men den feature kan tilkøbes.

Blandt de smarte løsninger er mulighed for indbygget paraply, isskraber i benzindæks­let og bagagerum med lille adskillels­e, der kan klappes ud. Fine motorer Har du kørt Fabia med diesel, er der dårligt nyt, for fremover er det slut med diesel til den lille tjekke. Nu står den udelukkend­e på benzindrif­t med power fra 75 til 110 hestekræft­er.

Et godt bud er den fine 95 hk-udgave, der fås fra 145.000 kr.

Samtidig lanceres en række udstyrspak­ker til bilen.

Der er en teknikpakk­e til Ambition, så den også får tågeforlyg­ter, 3-eget multifunkt­ionslæderr­at med styring af radio og mobiltelef­on, dynamisk fartpilot (dog ikke til MPI-motorer), Swing Plus-radio med Surround, bakkamera og armlæn foran med to USB-stik på bagsiden. Pakken får til modeller med TSI-motorer, og prisen er 9.995 kr.

Der er også en teknikpakk­e til Style. Den består af Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert Light, dynamisk fartpilot, bakkamera og armlæn foran med to USB-stik på bagsiden. Den pakke koster 8.495 kr. Konklusion Skoda Fabia er knap så moderne som VW Polo og Seat Ibiza, men yderst gedigen og fås til nogle særdeles fornuftige priser.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark