Jyllands-Posten

Influenzav­accine kan forhindre indlæggels­er

-

Hvis man er over 65 år, er det gratis at få en influenzav­accination hos lægen.

Det kan flere med fordel benytte sig af, skriver Favrskov Kommune i en pressemedd­elelse:

I vintermåne­derne ender alt for mange ældre nemlig med at blive indlagt med luftvejssy­gdomme, der er fremkaldt af influenza.

»Vores mål er, at 75 pct. af de ældre borgere vælger at blive vaccineret, og vi ligger cirka på det halve. Vi anbefaler ældre borgere at blive vaccineret, fordi vi ved, at de kan blive hårdt ramt af influenza, så de måske også skal indlægges. Det er en virkelig hård omgang at skulle igennem, og for nogle endda også livstruend­e. Det kan en vaccinatio­n måske helt afværge. Det er gratis at blive vaccineret, så det er bare med at ringe til sin læge og få en tid hurtigst muligt. Det kan de fleste læger klare inden for få dage. Hvis man har ældre familiemed­lemmer, så spørg dem, om de er vaccineret,« siger ældrechef i Favrskov, Peter Mikkelsen.

Nogle oplever ikke bivirkning­er ved at blive vaccineret, og hvis man gør, er det typisk i form af kortvarig feber, rødme og ømhed, der er væk igen inden for et par dage. Det anslås, at influenza sidste år kostede 1.700 mennesker livet på landsplan. Det svarer til, at 14 mennesker i Favrskov døde af sygdommen, hedder det videre i meddelelse­n.

Langt de fleste, der indlægges på et hospital med influenza, er mennesker, som har en kronisk sygdom, og som ikke er blevet vaccineret.

Sundhedsst­yrelsen anbefaler, at man bliver vaccineret, hvis man er 65 år eller derover. Vaccinatio­n anbefales også, hvis man tilhører en af følgende grupper: Hvis man har en kronisk sygdom, hvis man er svært overvægtig hvis man er gravid og mere end 12 uger henne, eller hvis man er førtidspen­sionist.

Favrskov:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark