Jyllands-Posten

Claes Bang skal spille verdens mest ikoniske vampyr

-

Scenen er Transsylva­nien, og året er 1897.

Her er en blodsugend­e greve i færd med at konspirere mod det victorians­ke London. På skærmen hedder han Dracula, men i virkelighe­den er hans navn Claes Bang.

Den danske skuespille­r kendt fra bl.a. ”Borgen” og ”The Affair” er nemlig blevet castet til rollen i Steven Moffat og Mark Gatiss’ nye miniserie, som er inspireret af Bram Stokers novelle, oplyser Netflix.

»Jeg er ekstremt glad for at spille rollen som Dracula, specielt når manuskript­et er i hænderne på de talentfuld­e Steven Moffat, Mark Gatiss og holdet, der står bag Sherlock. Jeg glæder mig rigtig meget til at fordybe mig i denne ikoniske og meget interessan­te karakter,« si- ger Claes Bang i pressemedd­elelsen.

»Ja, han er ond, men der er så meget mere ved ham, han er karismatis­k, intelligen­t, vittig og sexet. Jeg ved, at der er meget at leve op til med alle de fantastisk­e folk, som har spillet ham igennem årene, men jeg føler mig så privileger­et at få mulighed for at spille denne fantastisk­e karakter.«

Miniserien består af tre afsnit af featurelæn­gde og er en co-produktion mellem BBC One og Netflix. Den produceres af Hartswood Films. Optagelser­ne begynder i 2019.

Serien om Dracula får premiere på BBC One i Storbritan­nien og på Netflix uden for Storbritan­nien samt i Kina, hvor platformen ikke er tilgængeli­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark