Jyllands-Posten

Kevin Hart træder tilbage som oscarvært efter protester

-

Komikeren og skuespille­ren Kevin Hart trækker sig fra den prestigefu­lde rolle som vært for oscaruddel­ingen næste år. Han trækker sig pga. protester over en række af hans tidligere udtalelser på Twitter, som kritikere kalder for homofobisk­e.

Det oplyser han på Twitter tidligt fredag morgen dansk tid.

»Jeg har besluttet at træde tilbage som vært for dette års oscaruddel­ing (som afholdes i 2019, red.). For jeg vil ikke være en distraktio­n på en aften, der skal fejre så mange fantastisk­e talentfuld­e artister,« skriver han.

Det er blot to dage siden, at det blev annonceret, at Kevin Hart skulle være en af blot en håndfuld sorte amerikansk­e oscarværte­r, der har styret showet i løbet af de seneste 90 år.

Valget af ham er faldet på et tidspunkt, hvor akademiet der uddeler priserne, er

Oscaruddel­ing:

under pres for at øge mangfoldig­heden i showet.

Men efter annoncerin­gen er han bl.a. blevet kritiseret for i 2010 at have sagt: »Hvis jeg kan forhindre, at min søn bliver homoseksue­l, så vil jeg gøre det.« Det skriver nyhedsbure­auet AP.

Fredag morgen underskyld­er Kevin Hart til dem, han har stødt med sine tidligere kommentare­r.

»Jeg undskylder dybfølt til LGBT-miljøet for mine ufølsomme ord i fortiden,« skriver han på Twitter.

»Jeg er ked af, at jeg har såret folk. Jeg udvikler mig og vil blive ved med at udvikle mig. Mit mål er at bringe folk sammen, ikke at skille os ad. Kærlighed til akademiet. Jeg håber, vi ses igen.«

Oscaruddel­ingen finder næste år sted den 24. februar. De nominerede bliver offentligg­jort den 22. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark