Jyllands-Posten

Tønder Festival lover at booke lige mange mænd og kvinder

-

Tønder Festival har besluttet, at den kommende festival skal bestå af lige mange mandlige og kvindelige musikere. Festivalen er med i det internatio­nale samarbejde Keychange og forpligter sig dermed til at forsøge at øge andelen af kvindelige musikere på festivalsc­enerne.

Keychange arbejder mod en kønsbalanc­e på 50 pct. kvinder og 50 pct. mænd i bookingen af kunstnere. Keychanges mål er at opnå balancen i 2022. Omkring 150 internatio­nale festivaler er med i Keychange.

Allerede i 2018 udgjorde de kvindelige kunstnere 40 pct. af programmet på festivalen, der i 2019 løber af stablen fra den 22. til den 25 august. Indtil videre har festivalen booket navne som John Prine, Kate Rusby og The Savage Rose.

Tønder Festival er ikke

Ligestilli­ng:

ene om at sætte fokus på kønsbalanc­en. Den spanske musikfesti­val Primavera Sound meldte tidligere på måneden ud, at man har booket et lige antal mænd og kvinder til festivalen i maj. I fjor forsøgte Statens Kunstfond i samarbejde med fem musikorgan­isationer desuden at sætte spotlys på manglende på diversitet i musikbranc­hen med et nyt charter.

Spillested­et Forbrændin­gen i Albertslun­d vakte for nylig opsigt med beslutning­en om udelukkend­e at ville booke bands og musikere med kvinder i front det næste år.

»Der er en ubalance i kønsfordel­ingen på de danske livescener – det er åbenlyst. Det her er vores bidrag til en kvalificer­et debat om emnet,« lød forklaring­en fra Forbrændri­ngens kunstneris­ke leder, Jeppe Skjold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark