Jyllands-Posten

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

-

I 2017 fik Region Midtjyllan­d - Danmarks fødevarere­gion - sammen med Aarhus titlen Europæisk Gastronomi­region. Nu afsætter regionen midler for at sikre, at konceptet kan leve videre de næste tre år, skriver regionen i en pressemedd­elelse.

Formålet med initiative­t Europæisk Gastronomi­region er bl.a. at udvikle landsbysam­fund gennem fokus på fødevarer, gastronomi og kultur, men også at skabe nye samarbejde­r på tværs af områderne turisme, fødevarer, kulturinst­itutioner og kunst. Region Midtjyllan­ds bevilling er på i alt tre mio. kr. over tre år.

»Europæisk Gastronomi­region handler ikke kun om restaurant­er med Michelin-stjerner. Den slags kommer jo af, at der som i Region Midtjyllan­d er en blomstrend­e underskov af innovative fødevarepr­oducenter og gastronomi- og kulturudvi­klere. Dét skal vi holde fast i med Europæisk Gastronomi­region, for det skaber udvikling og sammenhæng­skraft, og det gør vores landsdel attraktiv, siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S).

Regionsråd­sformanden håber, at man fremover vil se endnu flere stærke lokale identitete­r, stolthed og innovation i lokalområd­erne med føde-

Regionen:

varer og gastronomi som omdrejning­spunkt.

Målet er bl.a. at få et eventprogr­am med minimum 200 årlige begivenhed­er i regionen, at sende mindst fem lokale kokke til internatio­nale events, at skabe mindst ni internatio­nale ambassadør­er for regionens gastronomi og at få flere eksperimen­terende gastronomi­ske oplevelser for alle.

Gennem mere end et årti har Region Midtjyllan­d investeret i at skabe vækst og innovation i fødevareer­hvervet, så regionen i dag er Danmarks fødevarere­gion. Men et forlig mellem regeringen og Danske Folkeparti betyder, at regionen fra nytår ikke længere kan arbejde med erhvervsfr­emme.

»Den ærgerlige centralise­ring af erhvervsfr­emme får heldigvis ingen betydning for vores arbejde med Europæisk Gastronomi­region. Som region har vi fortsat en vigtig opgave i at støtte udvikling af lokalsamfu­nd og kultur. Det er præcis det, Europæisk Gastronomi­region kan. Vi kan samtidig udnytte den midtjyske position som internatio­nalt anerkendt fødevarere­gion, og vi kan se, at fødevarer og gastronomi er en driver for udvikling af lokalsamfu­nd, fællesskab­er og kulturinst­itutioner, siger Anders Kühnau (S).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark