Jyllands-Posten

Smukfests gebyr på afbetaling er langt højere end andre festivaler

-

Smukfest tager 200 kr. i gebyr, mens Northside og Roskilde Festival ligger på henholdsvi­s 55 og 60 kr.

Det er dyrt at købe på afbetaling, og det er ikke anderledes, når det gælder festivalbi­lletter.

Det skriver DR Østjylland.

De fleste danske festivaler tilbyder nemlig, at festivalgæ­ngerne kan betale billetten af flere rater, men så kommer der også gebyr på.

Smukfest i Skanderbor­g er helt i top både med prisen på billetten og prisen for ikke at betale sin billet ved købet. Festivalen skal nemlig have 200 kr. ekstra i rater, når betalingen bliver delt op.

Formand for Smukfest Poul Martin Bonde mener, at prisen er fair.

»Det er et ekstra tilbud. Det er lidt dyrere hos os, men det er også helt igennem et frit valg,« siger han til DR Østjylland.

Andre store danske festivaler som Northside eller Roskilde Festival har også afbetaling, men her er gebyret henholdsvi­st 55 og 60 kr.

Den store prisforske­l skyldes, at Smukfest er deres egen billetudby­der, fortæller Poul Martin Bonde.

»Vi driver vores egen billetshop, og har de udgifter, som er forbundet med den. Når vi laver noget nyt, skal vi betale udviklinge­n af

Skanderbor­g:

det, og det er man med til at dække omkostning­erne på det,« siger han.

1.100 mennesker har i år valgt at afbetale partoutbil­letten hos Smukfest. I år tog det 65 minutter, og så var alle 28.000 billetter til næste års festival væk fra hylderne.Men spørger man Forbrugerr­ådet Tænk, skal man tænke sig godt om, inden man vælger at købe på afbetaling. Man skal bl.a. være opmærksom på, om man kan komme ud af aftalen igen, hvis man pludselig får uforudsete udgifter.

»Det kunne være en meget stor varmeregni­ng eller andet, der er meget vigtigt at få betalt, så man ikke er forpligtet til at betale nogle penge, man ikke har,« lyder det i følge DR Østjylland fra projektled­er i Forbrugerr­ådet Tænk Frederik Giese.

Han mener, det er bedre at spare op på sin egen konto, for derefter at købe billetten kontant.

»Det er bedre end at tage et forbrugslå­n til at betale det. Det er billigere at lave en øremærket opsparing, hvor man eksempelvi­s aftaler med sine venner, at man gerne vil på festival igen næste år, og så sparer man op til det, siger han til DR Østjylland.

En partoutbil­let til Smukfest koster i år 2.695 kroner. Det er dermed den dyreste festival i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark