Jyllands-Posten

Tilfredshe­d hos Systematic

-

Den aarhusians­ke itvirksomh­ed Systematic har netop præsentere­t det forskudte årsregnska­b, der viser et overskud på 128 mio. kr. Det er under niveauet for det foregående år. Alligevel er stifter og direktør Michael Holm tilfreds.

»Sidste års rekordresu­ltat var helt unikt og skyldtes vores store licensordr­e til det amerikansk­e forsvar. Hvis vi ser på vores resultatud­vikling over en femårig periode, er vores omsætning vokset med 22,3 procent i gennemsnit per år, og vi er derfor meget tilfredse med årets resultat, ligeledes med den langsigted­e udvikling,« siger Michael Holm i en pressemedd­elelse.

Blandt andet øget eksport af it-løsninger til hospitaler og forsvar samt salg af sundheds-it til det danske marked er de væsentlige aktivitete­r bag

IT:

årets resultat, fremhæver virksomhed­en.

I foråret valgte Region Syddanmark Systematic som fremtidig leverandør af elektronis­k patientjou­rnal, mens 30 danske kommuner nu har taget Systematic­s elektronis­ke borgerjour­nal ”Cura” i brug. I 2019 tager to kommuner mere Cura i brug og kommer dermed til at dække en tredjedel af Danmarks kommuner, som totalt omfatter 2,4 millioner borgere.

Omsætninge­n i 2017/18 var på 965 mio. kr. mod 1.121 mio. kr. i 2016/2017.

Driftsresu­ltatet i år endte på 128 mio. kr. mod 380,5 mio. kr. i forrige periode.

I finansåret oktober 2017 til september 2018 bød it-virksomhed­en velkommen til over 300 nye ansatte, og i august nåede Systematic­s medarbejde­rstab op på 1.000 medarbejde­re.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark