Jyllands-Posten

Favrskov lancerer avis mod ensomhed

-

Favrskov Kommune har netop lanceret en såkaldt ensomhedsa­vis, der sætter fokus på det at være ensom, og hvad man kan gøre for at komme ensomheden til livs.

Avisen på otte sider dykker ned i nogle af de erfaringer, som projektet ’Sammen mod Ensomhed’ har gjort sig over det seneste år. Sammen med Røde Kors, Ældre Sagen og en række andre frivillige organisati­oner udvikler Favrskov som en del af projektet en samarbejds­model, der kan opspore og afhjælpe ensomhed hos ældre borgere.

Peter Mikkelsen, der er ældrechef i Favrskov, håber, at ensomhedsa­visen kan hjælpe med at udbrede budskabet om, at ensomhed er noget, der skal bekæmpes.

»Ensomhed er noget, vi skal til livs. Hvis ikke man selv oplever ensomhed, så er det et emne, man sjældent skænker en tanke. Men det er forfærdeli­gt at være ensom og føle, at man ikke har nogen at tale med. Helbredet tager virkelig skade af ensomhed, og det er tankevække­nde, at dødelighed­en er højere blandt ensomme mennesker. Det er vigtigt at bekæmpe ensomhed,« siger Peter Mikkelsen.

En af de ting, som projektet har vist, er, at mange ældre gerne vil have besøg af besøgsvenn­er om aftenen og i weekenden. De nye avis byder derfor også på en artikel, der handler om, at der nu arbejdes på at skabe en ny besøgstjen­este.

»Projektets store mål er at skabe en samarbejds­model til at afhjælpe ensomhed, som andre kommuner også kan bruge. Sådan en model skal først og fremmest resultere i, at vi i Favrskov når ud til de ensomme ældre og giver dem endnu bedre mulighed for at få besøg og indgå i nye fællesskab­er,« siger Peter Mikkelsen.

Favrskov:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark