Jyllands-Posten

Efter års tilløb: Nu kommer der lys på domkirken

-

Gennem mange år har der været talt og ikke mindst skrevet meget om manglende belysning på en af Aarhus mest markante bygninger, domkirken.

Nu er det lykkedes at iværksætte første faste takket være økonomisk støtte fra NRGi værdipulje på 300.000 kr. og Aarhus Kommunes innovation­sprojekt ”Lys på Aarhus” med 125.000 kr.

Første fase omfatter belysning af domkirkens facader mod Store Torv og Bispetorve­t. En projektgru­ppe har arbejdet med planlægnin­gen gennem snart to år. Projektgru­ppen har fået produktråd­givning fra det aarhusians­ke belysnings­firma SGM.

Det har været målet at belyse domkirken på en afdæmpet og balanceret måde, der har til formål at lade kirken blive mere synlig i de mørke timer

Belysning:

og samtidigt være med til at definere tilstødend­e byrum som f.eks. Bispetorve­t, hedder det i en pressemedd­else.

De valgte projektøre­r er med den nyeste LEDteknik. Alle lyskilder styres fra centralt hold med en kalenderst­yring der tager højde for, hvornår solen går ned og op igen, så man sikrer at oplysninge­n af kirken er i harmoni med omgivelser­ne, lyder forklaring­en.

Belysninge­n tændes onsdag den 19. december

Man har valgt at tænde i skumningen, så virkningen opleves gradvist.

Aarhus Domkirke håber at kunne indhente yderligere sponsorate­r til belysninge­n af den resterende del af kirken, som omfatter nordsiden mod Nykredit og Kvindemuse­et samt apsis mod havnen og Aarhus Katedralsk­ole.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark