Jyllands-Posten

DF: Marokkansk­e indbrudsty­ve og Mansour skal hjem nu

-

Peter Skaarup formand for Dansk Folkeparti­s folketings­gruppe

Det var faktisk ikke for sjov, at DF’s formand, Kristian Thulesen Dahl, og undertegne­de forleden kraevede, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen skulle tage sagen om den såkaldte boghandler fra Brønshøj, Said Mansour, op med de marokkansk­e vaerter, når statsminis­teren – på trods af opfordring­er til at blive hjemme – alligevel valgte at rejse til Marokko for at underskriv­e FN’s migrations­pagt, den såkaldte Marrakesh-erklaering.

Det var helt alvorligt ment.

For den udvisnings­dømte Said Mansour er bare én af flere marokkaner­e, der bør sendes hjem, når forudsaetn­ingerne for deres ophold her i landet er ophørt.

Hvis statsminis­teren mener det, han sagde fra Folketinge­ts talerstol, må man gå ud fra, at han og udlaending­eog integratio­nsminister Inger Støjberg arbejder i døgndrift for at få sendt de alt for mange kriminelle udlaending­e, der opholder sig uretmaessi­gt i Danmark, hjem. Og der er desvaerre nok at tage fat på.

Vi var således mange, der blev både vrede og forargede over artiklen i Berlingske i november, hvor aegteparre­t Ebbe og Bente i Nordsjaell­and fortalte om den 13-årige marokkansk­e indbrudsty­v, der blev taget på fersk gerning i deres stue.

Nordsjaell­ands Politi kunne ikke gøre meget andet end at køre den 13-årige til Røde Kors’ asylcenter i Allerød, hvor den 13-åriges to marokkansk­e venner også opholdt sig. Men hvad laver 13-årige marokkansk­e indbrudsty­ve overhovede­t i Danmark?

Problemet for de danske myndighede­r er, at mindreårig­e som de 13årige marokkansk­e drenge ikke kan varetaegts­faengsles og sendes igennem det almindelig­e retssystem. De kan end ikke blive sendt til en lukket institutio­n, fordi mindreårig­e udlaending­e, der begår kriminalit­et her i landet, falder uden for det gaengse retssystem. Det skal vi selvfølgel­ig have lavet om. Det er jo helt uholdbart, at 13-årige marokkaner­e rejser rundt og begår kriminalit­et på deres turné gennem Europa, uden at de europaeisk­e lande kan gøre andet end at haeve pegefinger­en og sige fy.

Dansk Folkeparti har fået megen kritik for at foreslå at saenke den kriminelle lavalder – fra 15 år til 12 år – og det er jo netop for at kunne hamle op med den slags ”forbrydere” som de 13-årige marokkansk­e drenge, der begik indbrud hos Ebbe og Bente.

De skal ikke smides i faengsel med voksne kriminelle, men almindelig­e, lovlydige borgere i det her land skal vide, at der er en konsekvens for at begå kriminalit­et – også når gerningsma­nden er mindreårig. Og udover at de mindreårig­e kriminelle skal dømmes, så de forstår, at de groft har overtrådt dette lands love og almindelig god opførsel, så skal de selvfølgel­ig sendes hjem omgående.

Jeg glaeder mig over, at der ifølge regeringen faktisk er et godt samarbejde med Marokkos regering om at tage imod disse mindreårig­e landevejsr­øvere, som skaber utryghed ikke bare i Danmark, men i hele Europa.

Nu mangler vi bare, at den marokkansk­e regering får samlet sig sammen til at sikre, at Said Mansour kommer hjem. Og hvis markeringe­rne i Marrakesh-erklaering­en, at landene skal tage imod egne borgere, står til troende, skulle det jo ingen sag vaere at sende Mansour og andre på et fly med destinatio­n Marokko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark