Jyllands-Posten

Charlotte Sparre søger de vidunderli­ge metervarer

Designer Charlotte Sparre brød igennem med tørklaeder i iøjnefalde­nde mønstre og farver, som hun siden har overført til sine tøjkollekt­ioner.

- PERNILLE GLAVIND OLSSON

»Hellere lidt, men godt og i kvaliteter, som ikke smelter, når det ryger på forbraendi­ngen.«

Det er designer Charlotte Sparres indstillin­g til mode og baeredygti­ghed.

»I en tid, hvor pris og polyester fylder meget, er det vigtigt for mig at holde fast i kvalitet og håndvaerk. Jeg arbejder i naturlige holdbare materialer som silke, kashmir og viskose, som kan optages i vores økosystem, og som er vidunderli­gt at have på,« forklarer Charlotte Sparre, der samtidig med sin fødselsdag kan fejre 25-års jubilaeum som designer og ejer af Charlotte Sparre A/S.

Hendes brand slog i midten af 1990’erne sit navn fast på det skandinavi­ske marked med kollektion­er bestående af tørklaeder i iøjnefalde­nde mønstre og farvekombi­nationer. I 1998 lancerede hun under stor bevågenhed en tøjkollekt­ion, som de internatio­nale topmodelle­r Helena Christense­n og Naomi Campbell praesenter­ede, og siden har tørklaeder­ne vaeret skiftet ud med tøjdesign.

Vigtigt at holde øje

Charlotte Sparre er autodidakt designer, har gået på handelssko­le og er uddannet i salg og marketing i

SAS.

Hun har dog altid interesser­et sig for at tegne og vandt flere tegnekonku­rrencer som barn og ung.

»Under mine studier lavede jeg hårpynt, som jeg solgte på markedet om lørdagen på Helsingør Torv. Jeg har derfor haft det i blodet, men troede dog ikke, at det skulle blive min levevej.«

Inspiratio­nen til nyt design beskriver hun som et »flow, man er i.« Hun er altid opmaerksom på sin egen vej til udvikling, men er samtidig påvirkelig af tendenser udefra.

»Det er vigtigt at holde øje med både politik, musik og film, der hitter, kunstudsti­llinger og så videre. Derudover tager jeg til Paris på en messe, hvor der praesenter­es trendstudi­er og nye metervarer. Det er en kombinatio­n af alt dette og i den sidste ende min mavefornem­melse, som jeg følger, og jeg elsker denne proces,« forklarer Charlotte Sparre, der har omkring 150 rejsedage om året, udstiller på messer i Paris og København, og eksportere­r 90 pct. af sine produkter med Frankrig og Belgien som de største markeder.

Hun er gift med Jens Wittrup Willumsen, og sammen har de sønnen Frederik på 22 år. Charlotte Sparre, designer,

Vedbaek

 ?? ARKIVFOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP ??
ARKIVFOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark