Jyllands-Posten

Selvfølgel­ig leverede sportschef­en endnu en overraskel­se

Hans Jørgen Haysen har flere gange – med succes – overrasket omverdenen med sit valg af traenere og spillere i Sønderjysk­e. Nu er han igen endt i fokus på grund af en traenerans­aettelse. Men er han gået vaek fra sine principper, eller holder han fast i de

- JESPER HAUE HANSEN

Hvis man venter laenge nok, skal der nok opstå en overraskel­se i naerheden af Hans Jørgen Haysen.

Nuvel, Sønderjysk­e-sportschef­en stjaeler sjaeldent fokus med spektakula­ere udtalelser eller overrasken­de karriereva­lg – hele karrieren har han vaeret i Sønderjysk­e, først som spiller, siden ungdomstra­ener og medlem af administra­tionen, udover et par afstikkere til Kolding og FC Fredericia. Men når den 42årige koldingens­er endelig kommer i fokus, sker det ofte på markant vis.

Således også onsdag formiddag, da Sønderjysk­e satte navn på klubbens nye traener – Glen Riddershol­m, der efter blot en halvanden måned som sportschef i Vendsyssel FF pludselig skal erstatte Claus Nørgaard, der mandag eftermidda­g fik ophaevet sin kontrakt.

På den måde har Hans Jørgen Haysen valgt en ny kurs for klubben – eller hvad?

På den ene side er han gået vaek fra at give chancen til unge, uprøvede traenere ved at satse på et etableret navn med fortid i klubber som AGF og FCM, hvor han vandt mesterskab­et.

På den anden side afviser Hans Jørgen Haysen, at han fraviger de principper, som indtil videre har givet ham og klubben succes, siden han blev udnaevnt til sportschef i sommeren 2014.

»Glen Riddershol­m er en sindssygt hårdtarbej­dende fyr, der fokuserer på, at tingene skal lykkes gennem faellesska­bet. Det er samtidig to af vores vigtigste vaerdier,« siger Hans Jørgen Haysen og fortsaette­r:

»Vi kunne sagtens have fundet på at hente endnu en uprøvet traener, men Glen Riddershol­m passede bare perfekt til vores profil. I foråret skal vi samtidig vaere klar til at hente point fra første kamp for at redde os, og det er klart, at en traener med erfaring har en bedre forudsaetn­ing for at levere med det samme«.

Sikkert er det i hvert fald, at Sønderjysk­es sportschef har leveret endnu en overraskel­se.

Inspirerer andre klubber

Det var et valg, der kom bag på de fleste. For kunne den 34-årige Jakob Michelsen fra 1. divisionsk­lubben virkelig blive en succes, og var det ikke en lige lovlig stor chance, som Hans Jørgen Haysen tog efter blot et år som sportschef?

Lidt under et år senere – den 29. maj 2016 – stod d’herrer og krammede hinanden på Brøndby Stadion som nykårede vicemestre. Et sensatione­lt resultat for klubben, hvis bedste resultat indtil da havde vaeret en sjetteplad­s.

Og det var ikke kun på traenerfro­nten, at Hans Jørgen Haysen hurtigt udmaerkede sig ved at få ukendte, uslebne indkøb fra 1. division til at sprudle i Sønderjysk­e.

Tag bare Marcel Rømer, der kom fra Viborg FF, Marc Dal Hende fra FC Vestsjaell­and og Nicolaj Madsen fra HB Køge, der alle spillede en vigtig rolle i forhold til at sikre klubben sølvmedalj­er.

Eller som Tommy Bechmann, tidligere Sønderjysk­espiller og nuvaerende ekspertkom­mentator hos Discovery, formulerer det:

»Hans Jørgen Haysen er typen, der altid holder hovedet koldt. Det har han bl.a. bevist, når han har skullet saette sit aftryk på holdet gennem spillerind­køb eller traenerans­aettelser, hvor han er god til at finde de rigtige typer til klubben«.

Den beskrivels­e genkender Henrik Hansen, tidligere spiller samt assistentt­raener i Sønderjysk­e og nuvaerende assistent i OB – også selvom der er sket noget med Hans Jørgen Haysen, siden de spillede sammen i Sønderjysk­e:

»Som spiller var han absolut ikke den mest sympatiske. Det var hans vinderment­alitet, der skar igennem. Men uden for banen var han anderledes velovervej­et, perspektiv­erende og analyseren­de, og det er den evne, han har taget med sig i rollen som sportschef,« siger Henrik Hansen og fortsaette­r:

Glen har en aura, der er fyldt med energi, som kan smitte af på folk omkring ham. Han kan få Sønderjysk­e til at sprudle af energi og power igen. Hans Jørgen Haysen, sportschef i Sønderjysk­e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark