Jyllands-Posten

Nykredit overtrådte regler og giver kunder ny chance

Der er nu indgået en aftale mellem Nykredit Realkredit, Totalkredi­t og Forbrugero­mbudsmande­n efter armlaegnin­g om privatkund­ers omlaegning­er af lån.

- MARIA KEHLET

En tvist mellem Nykredit Realkredit, Totalkredi­t og Forbrugero­mbudsmande­n om privatkund­ers omlaegning­er af lån ender nu i en aftale, hvor Nykredit anerkender at have overtrådt reglerne.

Konflikten mellem parterne har handlet om omlaegning­en af lån fra Nykredit Realkredit til Totalkredi­t i perioden fra april 2012 til oktober 2016.

»Vi ønsker altid at rådgive så praecist som muligt, og vi er aergerlige over, at vi ikke er lykkedes med det i forbindels­e med disse omlaegning­er. Det er ikke tilfredsst­illende for hverken vores kunder eller os selv,« siger Anders Jensen, koncerndir­ektør i Nykredit, i en meddelelse.

Her står der specifikt, at »aftalen indebaerer en anerkendel­se af, at reglerne om god skik for finansiell­e virksomhed­er er overtrådt«.

»Der er desvaerre en gruppe af kunder, hvor vi ikke kan udelukke, at nogle af dem ville have undladt at laegge deres realkredit­lån i Nykredit Realkredit om til Totalkredi­t, hvis de havde kendt til de forskellig­e vilkår for at regulere bidragssat­sen. Det vil vi gerne rette op på, og det tilbyder vi derfor disse kunder at gøre,« fortsaette­r Anders Jensen.

Forbrugero­mbudsmand Christina Toftegaard fortaeller, at man har modtaget mere end 200 klager efter Totalkredi­ts bidragsfor­højelse i 2016.

»Det er vigtigt, at vi som forbrugere får alle de oplysninge­r fra vores rådgivere, som har betydning for de beslutning­er, vi skal tage. Det gaelder saerligt prisoplysn­inger, og bidragssat­sen er en vaesentlig del af prisen for et realkredit­lån,« siger hun.

Hun oplyser samtidig, at med forliget afslutter Forbrugero­mbudsmande­n behandling­en af de klager, som er omfattet af forliget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark