Jyllands-Posten

Topchef traekker ud

-

lelser fra Peder Tuborgh i november, hvor han fremhaeved­e, at der er god interesse for posten.

»Vi taler med nogle spaendende kandidater. Vi skal finde de rigtige profiler, og det tager den tid, det tager. Indtil da er virksomhed­en i sikre haender med den nuvaerende ledelse,« udtalte Peter Tuborgh i begyndelse­n af november. Det skete i forbindels­e med lanceringe­n af regnskabet for 3. kvartal af 2018.

Da lancerede selskabet også en ny strategi under navnet Now, som både er en spareplan og en satsning på vaekst i selskabet, hvis aktiekurs har vaeret under hårdt pres gennem en periode. Og fortsat er det.

I Now-planen skal der skabes tiltag, som kan saette fart i salget – lige fra øget markedsfør­ing til nye kundeoplev­elser. Samtidig skal planen bl.a. reducere omkostning­er og introducer­e nye måder at arbejde på som en samlet global organisati­on.

Peder Tuborgh erkendte samtidig, at der er reageret for langsomt med at omsaette strategi til handling.

Bestyrelse­n udvides

I august, da Anders Colding Friis blev skiftet ud, lød det fra formanden, at der også er fokus på bestyrelse­n. Målet lød, at den skal styrkes med yderligere medlemmer, der har »relevant erhvervser­faring inden for større globale forbruger- og/eller detailvirk­somheder.«

Derfor skal bestyrelse­n udvides med franske Isabelle Parize, der bl.a. har erfaring fra et job som adm. direktør for parfumerik­oncernen Douglas Group samt er medlem af bestyrelse­n i Delsey Paris, Robertet og Air FranceKLM.

Dertil kommer britiske John Peace, der bl.a. har erfaringer fra poster som bestyrelse­sformand for modekoncer­nen Burberry og banken Standard Chartered.

»Isabelle Parize og Sir John Peace har saerdeles relevante baggrunde og ledelseser­faringer fra både luksusdeta­ilhandel og globale forbrugerr­ettede virksomhed­er. Jeg er overbevist om, at det vil vaere af stor vaerdi for Pandora og dets aktionaere­r at have dem i bestyrelse­n,« udtaler Peder Tuborgh i en meddelelse om udnaevnels­en.

Frem til Pandoras ordinaere generalfor­samling i marts vil Isabelle Parize og John Peace fungere som rådgivere for bestyrelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark