Jyllands-Posten

Topchefen blev

Lønsom vaekst var opgaven, da Henrik Clausen overtog topposten i Bang & Olufsen. Nu er vaeksten gået i stå for manden, der skulle fokusere på driften.

- JENS ERIK RASMUSSEN

Opgaven blev skåret ud i børstet stål, da Henrik Clausen for to et halvt år siden overtog jobbet som topchef i Bang & Olufsen.

Selskabet skulle vokse, og man skulle tjene penge. Nu er første del af missionen stødt på grund efter en kraftig nedjusteri­ng af forventnin­gerne til omsaetning­en.

Bestyrelse­sformand Ole Andersen var klar i maelet om sine forventnin­ger, da Henrik Clausen fik jobbet som adm. direktør i foråret 2016.

Den afgående topchef Tue Mantoni havde lagt strategien, etableret nye forretning­sområder og solgt andre fra. Nu skulle der fokuseres på driften, og Henrik Clausen var manden, der kunne og skulle eksekvere.

»Vi får en topchef, som er en meget dygtig leder med et staerkt fokus på driften. Han har bevist, at han er god til at eksekvere, og så har han internatio­nal erfaring. Ikke mindst fra Asien, som er et vigtigt marked for Bang & Olufsen,« sagde Ole Andersen, da Henrik Clausen fik jobbet.

Rødt blev til sort

Henrik Clausen leverede laenge efter planen. Røde tal blev vendt til sorte, og omsaetning­en steg.

Derfor kom det som en stor overraskel­se, at salget i det seneste kvartal bremsede så brat, at en kraftig nedjusteri­ng var nødvendig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark