Jyllands-Posten

ATP er skuffet over nedjusteri­ngen, men tror stadig på selskabet

ATP’s aktier i Bang & Olufsen blev over 200 mio. kr. mindre vaerd torsdag formiddag. Pensionska­ssen tror stadig på, at strategien er rigtig.

- JESPER HØBERG

Der er skuffelse i ATP over den nedjusteri­ng, som torsdag fik investorer­ne til at straffe Bang & Olufsen med et voldsomt kursfald.

ATP er den naeststørs­te aktionaer i B&O og ejede ved udgangen af seneste regnskabsp­eriode knap 5 mio. aktier, som dermed blev 200 mio. kr. mindre vaerd under kursmassak­ren torsdag.

Vicedirekt­ør i ATP Claus Wiinblad mener, at kursfaldet afspejler et aktiemarke­d, der er meget nervøst lige nu, men han vil ikke forholde sig til, om det er en overreakti­on.

Kursfaldet kom efter en nedjusteri­ng fra B&O, der har begrundet nedjusteri­ngen med problemer i forbindels­e med omlaegning­en af virksomhed­ens distributi­on.

»Den omlaegning har jeg købt ind på hele vejen igennem, og jeg synes fortsat, at det er det rigtige, de gør. Når det så er sagt, er det selvfølgel­ig en skuffelse, at det har nogle kortsigted­e konsekvens­er, som er større end det, de havde regnet med. Men jeg har stadig tillid til, at den strategisk­e retning er rigtig,« siger Claus Wiinblad.

B&O’s største aktionaer er kinesiske Sparkle Roll, der via et pr-firma meddeler, at det ikke har kommentare­r til situatione­n på nuvaerende tidspunkt.

Også Danske Bank og Nordea Investment Funds ejer aktier i selskabet. De ønsker heller ikke at kommentere sagen.

Problemern­e med distributi­onen betyder, at B&O nu forventer en omsaetning for hele regnskabså­ret på niveau med sidste år i stedet for den vaekst på 10 pct., som man tidligere har stillet investorer­ne i udsigt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark