Jyllands-Posten

C25 faldt for femte dag i traek

-

Pilen vendte igen nedad på den københavns­ke børs torsdag, hvor C25-indekset faldt for femte dag i traek. Uden for eliteindek­set fik Bang & Olufsen gevaldige kurstaesk efter en nedjusteri­ng og mistede mere end en tredjedel af sin vaerdi.

Markedets dårlige humør stammede fra onsdag aftens udtalelser fra chefen for den amerikansk­e centralban­k, Jerome Powell. Som afslutning på bankens rentemøde sagde han, at økonomien ikke kommer til at maerke uroen på de finansiell­e markeder, som i øvrigt ventes at fortsaette ind i det nye år.

Dermed skuffede centralban­kchefen de mange, der havde håbet på, at markedsuro­en – og risikoen for en opbremsnin­g i den økonomiske vaekst – ville give anledning til en pause i de påtaenkte renteforhø­jelser.

»Der er en frygt for, at de strammer pengepolit­ikken og bremser økonomien for meget i en situation, hvor det måske er ved at gå lidt ned i gear,« siger aktierådgi­ver Martin Munk fra Jyske Bank.

C25 endte med at falde 1,75 pct. til 1.005,5 og er nu dykket 4,3 pct. siden sidste torsdag.

Bang & Olufsen-aktien tog en dukkert efter en nedjusteri­ng onsdag aften, der kom som en engel fra helvede.

Struer-selskabet varslede, at regnskabså­ret 2018/19, der startede 1. juni, vil give en omsaetning på samme niveau som året før. Tidligere ventede selskabet ellers en stigning i salget på »over 10 pct.«

Det tog fusen på markedet, og nu tvivler mange på, om selskabet kan nå sine langsigted­e finansiell­e mål, vurderer analytiker i Sydbank Morten Imsgard. Han peger på, at selskabet skal holde dampen oppe, hvis de langsigted­e mål skal vaere realistisk­e.

Meldingern­e fik mange bange investorer til at rykke videre, og B&Oaktien gik gennem bål og brand og endte med at falde hele 34,3 pct. til 91,90 kr.

I C25-indekset fik også GN’s aktionaere­r anledning til at synge blues, da aktien faldt med 7,2 pct. til 239,60 kr.

Kursfaldet haenger bl.a. sammen med, at ABG Sundal Collier tidligere på dagen udsendte en analyse om den danske høreappara­tproducent, fortaeller analytiker Ole Henrik Bang-Andreasen.

»Vi tror fortsat, at Audio-segmentet er overpriset, og vi mener ikke, at høreappara­tselskaber­ne er defensive, og derfor har nogle investorer nok valgt at saelge ud af aktien,« siger han.

GN's branche- og børskolleg­a inden for høreappara­ter, William Demant, var også med i C25-bunden. Her har JPMorgans analytiker­e saenket kursmålet for aktien til 237 kr. fra 249 kr., mens anbefaling­en ”neutral” fastholdes ifølge Bloomberg News. WDH-aktien faldt 3,9 pct. til 187,50 kr.

JPMorgan var generelt ude på jagt med nye syn på de danske aktier. Novozymes fik saenket anbefaling­en til ”undervaegt” fra ”neutral”, og kursmålet blev sat ned med 25 kr. til 275 kr. Alligevel endte aktien naestøvers­t i C25 med en stigning på 0,4 pct.

Endelig var investerin­gsbanken omkring Coloplast og satte kursmålet op til 491 kr. fra 477 kr., men fastholdt anbefaling­en ”undervaegt”. Coloplast-aktien faldt 2,1 pct. til 612,80 kr.

I C25 var Novo Nordisk i toppen med en stigning på 0,8 pct. til 299,05 kr.

»Klassiske dyder som sundhedsak­tier klarer sig godt i det her marked, hvor man søger i sikker havn,« siger Martin Munk fra Jyske Bank som forklaring.

Ud over Novo praestered­e kun Novozymes og Genmab fremgang.

For Veloxis var det tid til at taende cigaren, da de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder godkendte selskabets laegemidde­l Envarsus XR til førstelinj­ebehandlin­g mod organafstø­dning hos patienter, som får en nyretransp­lantation.

Nyheden var et hit blandt investorer­ne, der sendte Veloxis-aktien op som en af få positive aktier. Den steg hele 16,4 pct. til 2,155 kr.

Entreprenø­rselskabet Per Aarsleff og industrivi­rksomheden Roblon aflagde begge regnskaber for 2017/18 med løfter om vaekst i indevaeren­de regnskabså­r. Begge aktier blev mødt med kursfald, men vendte rundt og sluttede i plus. Aarsleff-aktien steg 1,7 pct. til 185 kr., mens Roblon gik 2,9 pct. frem til 215 kr. /ritzau/Finans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark