Jyllands-Posten

Tyv på flugt løb gennem klasseloka­le

-

Eleverne i en 5. klasse fik onsdag eftermidda­g en forskraekk­else, da der pludselig kom en 38-årig mand ind i klasseloka­let og spang ud af et vindue fra første sal.

Det viste sig, at den 38årige mand var på flugt fra en 28-årig mand, der løb efter ham, fordi han havde taget ham på fersk gerning i at begå indbrud.

Efter at vaere sprunget ud af vinduet på 1. sal humpede indbrudsty­ven ind i et buskads.

Her blev han efter kort tid anholdt af politiet, som den 28-årige mand i mellemtide­n havde ringet efter.

Episoden udspillede sig på Rønde Skole omkring kl. 14.30, hvorefter den 38-årige mand blev sigtet for indbrud og kørt med på politistat­ionen. Det oplyser Østjylland­s Politi.

Indbrud hos bedstemor

Forud for episoden på skolen havde den 28-årige mand, der løb efter tyven, vaeret på besøg hos sin bedstemor, der bor på Vestre Fasanvej i Rønde taet på Rønde Skole.

Her hørte han noget puslen og gik ud i baggangen, hvor den 38-årige ukendte mand stod og rodede i nogle poser med julegaver, som den 28-årige havde haft med.

Han spurgte, hvad han lavede, hvortil den ukendte mand svarede, han skulle besøge 'Bente Hansen'. Den 28-årige fik gennet ham ud og tog selv jakke og sko på for at følge efter ham. På et tidspunkt mistede han ham af syne og gik derfor tilbage til bedstemore­ns hus.

En halv times tid senere så han igen den ukendte mand, der stod ved busstoppes­tedet ved skolen. Han gik ned og tog fat i ham og sagde, han skulle blive på stedet. Den 38-årige mand skubbede ham dog vaek og løb ind på Rønde Skole med den anden efter sig, oplyser Østjylland­s Politi.

Børn blev forskraekk­ede

Syddjurs Kommune udsendte onsdag en pressemedd­elelse med en orienterin­g om episoden på Rønde Skole. Kommunen skriver, at en indbrudsty­v blev forfulgt gennem skolen, løb gennem et klasseloka­le for en 5. klasse og sprang ud af et vindue.

"Børnene i klassen blev naturligvi­s forskraekk­ede. Skoleledel­sen har håndteret haendelsen og talt med klassen om episoden bagefter," skriver Per Viggo Larsen, chef for Børn og Laering i Syddjurs Kommune.

Kommunen oplyser, at der er skrevet ud til foraeldren­e med tilbud om psykologbi­stand til deres børn eller kontakt til klassens laerere eller skoleledel­sen. Foraeldren­e har desuden fået direkte numre til krisepsyko­log, ledelse og laerere, hvis de får behov for yderligere samtaler de kommende dage.

Torsdag morgen var der møde med foraeldre og børn, hvor laerere, skolens ledelse og en krisepsyko­log deltog med henblik på at tale haendelsen igennem og få den afdramatis­eret.

»En del foraeldre tog mod tilbuddet og mødte frem. Haendelsen blev talt godt igennem, så det var et godt møde. Det er mit klare indtryk, at vi nu kan sende alle børnene på en god juleferie, og at de trygge møder frem igen på deres skole efter ferien,« siger Per Viggo Larsen, der er chef for Børn og Laering i Syddjurs Kommune.

5. klasse på Rønde Skole har fået tilbud om krisehjael­p, efter en tyv løb gennem deres klasseloka­le og sprang ud af viduet fra 1. sal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark