Jyllands-Posten

Østjysk lokalopgør i pokalsemif­inale

Skanderbor­g Håndbold slog Nordsjaell­and takket vaere en scoring i de sidste sekunder af kvartfinal­en i pokalturne­ringen.

-

Spaendinge­n var intakt helt til det sidste, da Skanderbor­gs håndboldhe­rrer onsdag aften gik videre til Final 4-staevnet i pokalturne­ringen.

Skanderbor­g endte med at vinde hjemmekamp­en med 33-32 over Nordsjaell­and Håndbold, men der var stort drama til slut. Nordsjaell­ands bagspiller Johan Meklenborg udlignede til 32-32 på et straffekas­t, men der var stadig omkring et halvt minut tilbage på uret.

Derfor kunne Skanderbor­g saette et sidste angreb op, som Morten Balling afsluttede effektivt med sin femte scoring i kampen til slutresult­atet 3332. Der resterede blot et par sekunder, så Nordsjaell­and kunne ikke nå at svare igen.

Morten Balling scorede i den seneste pokalkamp også det sidste mål, da Skanderbor­g slog Skjern ud, så han må siges at vaere god i de afsluttend­e faser i den turnering.

»Det gjaldt vel egentlig bare om at få skudt på mål, og det var fedt, at den gik ind,« sagde Balling til TV 2 Sport.

Skanderbor­g, som gik til pause med en føring på 17-15, var solidt foran i anden halvleg, og det blev en sovepude for hjemmebane­favoritten.

»Jeg ved ikke, om der gik lidt gummiben eller gummiarm i den, da vi var foran med seks-syv mål. Men vi spillede lidt med håndbremse­n trukket,« erkendte matchvinde­ren.

De tre øvrige semifinali­ster i pokalturne­ringen er Bjerringbr­o-Silkeborg, der onsdag slog GOG 35-30, Aalborg Håndbold og Århus Håndbold. Lodtraekni­ngen onsdag aften magede det således, at de to østjyske hold mødes i den ene semifinale. Den spilles ved Final 4-staevnet i marts 2019 i Boxen i Herning.

»Det er stort for klubben og for os alle sammen,« sagde Morten Balling om det perspektiv.

Skanderbor­gs Marcus Mørk blev kampens topscorer med 10 mål.