Jyllands-Posten

Hans far tegner og fortaeller fodbold ved spiseborde­t

Casper Højer Nielsen, AGF’s venstre back, har vaeret sit holds bedste spiller i de 20 første kampe i Superligae­n.

- JESPER ENGMANN

Da Casper Højer Nielsen var ungdomsspi­ller, kunne hans far finde på at give ham besked om, at han skulle vaere hjemme klokken fire. For de skulle lige snakke fodbold.

Så sad far og søn ved spiseborde­t med et A4-ark, der blev tegnet et målfelt op, og Casper Højer Nielsen blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis han fik bolden i bestemte situatione­r.

Og givetvis er der blev sagt ”skyd på mål” et par gange. AGF-backens far er Lars Højer Nielsen, i adskillige år en fast bestanddel på FC Københavns midtbane, hvor han var frisparkse­ksper, og i den egenskab har scoret flere uforglemme­lige mål.

Som da FC København førte med 2-0 i Parken mod irske Linfield, der havde vundet den første kamp 3-0. FC København skulle score endnu en gang for at fremtvinge forlaenget spilletid. I overtiden hamrede Lars Højer Nielsen bolden i mål direkte på frispark, og siden scorede FCK endnu et mål. Det var i 1993. Året efter kom Casper Højer Nielsen til verden.

I de seneste 25 år har Lars Højer Nielsen arbejdet som chefscout i FC København, hvor Casper Højer Nielsen har fået sin fodboldudd­annelse, inden han via Brønshøj og Lyngby havnede i AGF i februar.

I efterårets kampe, som Casper Højer Nielsen har spillet 18 af, er han tre gange blev kåret af Jyllands-Posten som sit holds bedste mand, og det – sammenhold­t med et stabilt gennemsnit – gør ham til efterårets spiller i AGF.

En staerk statistik

Og en del af Casper Højer Nielsens fremgang som fodboldspi­ller kan givetvis tilskrives hans fars gode råd.

»Han har siddet og tegnet og forklaret tusind gange over for mig. Han er lidt nørdet, og jeg braender også selv for fodbold, så vi kan have nogle maerkelige samtaler indimellem hen over et A4ark,« siger Casper Højer Nielsen, der valgte at spille sin hidtil bedste kamp i AGFblusen den dag, da hans far for første gang så ham spille på Ceres Park.

Det var i hjemmekamp­en mod Vejle. To gange sparkede Casper Højer Nielsen bolden i mål, så AGF vandt 2-1, og med fire mål er han den naestmest scorende spiller i AGF i efteråret, kun overgået af Jakob Ankersen, der har lavet fem mål.

Tilmed har Casper Højer Nielsen lagt op til tre andre mål, og det er en ganske god statistisk for en venstre back på et hold, som virkelig har skullet slide for at få spillet til at fungere i perioder. Men det er ikke tilfaeldig­t.

For Casper Højer Nielsen bruger masser af tid på at evaluere sin egen indsats, se sekvenser igennem af egne kampe og desuden lade sig inspirere af, hvordan andre backer i Superligae­n bestrider deres job.

Og i hans verden er der en del staerke venstre backer i Superligae­n.

»Jacob Barrett i OB har udviklet sig meget. Marc Dal Hende i FCM spiller meget på aggressivi­tet og duelstyrke, mens FCK’s Nicolai Boilesen kan lidt af det hele og er rolig på bolden. Jacob Ahlmann fra AaB er også meget god. Han har et godt drev med bolden. Så er der Anthony Jung i Brøndby, en stabil spiller, som har et højt bundniveau.«

Efterhånde­n sidder det med at fyre løs fra distancen på rygraden, når han naermer sig modstander­nes målfelt.

»Vi spiller en del på omstilling­er i mange kampe, og så kan der opstå plads, så jeg får flere oplagte chancer. Men tager man Brøndby, FC København og FC Midtjyllan­d, så har de flere indlaeg, de spiller taettere på modstander­nes mål og har større boldbesidd­else. På den måde kan man sige, at det er svaerere at spille på et hold, der ikke spiller helt sådan, som de gør. Men det handler også om, om man er klog nok til at havne i de rette situatione­r,« forklarer han.

Et stort aftryk

Casper Højer Nielsen har opholdt sig i AGF 10 måneder, og han har på relativt kort tid formået at saette et stort aftryk i truppen.

»Han er profession­el. Han giver sig 100 pct. til traening. Han har høj kvalitet, og hans mentalitet er staerk. Han har hakket nogle mål ind, men det er mere hans seriøsitet, vi alle kan laere noget af. Han går virkelig forrest, og han prøver at få det bedste frem i os alle. Hvis han ikke lykkes med det, han skal, kan man maerke, at han bliver ramt. Det betyder noget for ham, og det kan jeg godt lide,« siger holdkammer­aten Jens Stage.

Det er ikke ofte, at en venstre back er et holds mest fremtraede­nde.

»Men Casper Højer Nielsen har vaeret god fra første dag i klubben. Han er en profil, og han er en af de vigtigste i omklaednin­gsrummet med sit humør,« understreg­er Jens Stage.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Casper Højer Nielsen har lavet fire mål for AGF i efteråret samt tre assists, og han fremstår som periodens bedste AGF'er.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Casper Højer Nielsen har lavet fire mål for AGF i efteråret samt tre assists, og han fremstår som periodens bedste AGF'er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark