Jyllands-Posten

Mere tryghed til pensionist­erne

-

Danske pensionist­er kan glaede sig. Nu stiger folkepensi­onen yderligere i kraft af den finanslovs­aftale, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti. Pensionen bliver i forvejen reguleret op automatisk hvert år. Nu laegger vi en pose penge oveni – nemlig de penge, som ellers skulle vaere gået til den såkaldte satspulje.

Vi starter i det små. I 2019 er der en ekstra gevinst på lidt over 400 kr. før skat til en enlig folkepensi­onist med fuld folkepensi­on og aeldrechec­k. Men om 10 år vil den gevinst vaere vokset til ca. 5.000 kr. om året. Effekten vil vaere mest maerkbar for grupper med de laveste indkomster og formue.

Men også andre pensionist­er kan glaede sig. De aeldre, der har lyst og kraefter til at arbejde, opnår også en ekstra gevinst. Vi laver om på modregning­en, så man kan tjene op til 100.000 kr. (efter AMbidrag), før det har betydning for pensionsti­llaeg og aeldrechec­k. Samtidig giver vi en skattefri praemie på 30.000 kr. til seniorer, der fortsaette­r med at arbejde i gennemsnit mindst 30 timer ugentligt i det første år, efter at de har nået folkepensi­onsalderen.

Jeg synes, det er vigtigt, at alle pensionist­er har et vaerdigt liv med tilstraekk­elige ressourcer. Men det kan vaere svaert at saette penge til side, når man er på kontanthja­elp, dagpenge m.m. Derfor opretter vi nu en individuel opsparing til de danskere, som er ramt af ledighed. I stedet for at putte flere penge i satspuljen putter vi dem over i en individuel pensionsor­dning.

Alt i alt har regeringen og Dansk Folkeparti indgået en aftale, som danske pensionist­er – og kommende pensionist­er – kan vaere rigtig godt tilfredse med. Det er en tryghedssk­abende aftale, som rigtig mange vil nyde godt af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark