Jyllands-Posten

Marokkansk politi har udpeget 25-årig mand som leder af en terrorcell­e

En marokkansk efterforsk­ningsleder har bekraeftet uhyggelige detaljer om drabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

-

Den 25-årige gadesaelge­r Abdessamad Ejjoud er udpeget som den formodede hjerne bag dobbeltdra­bet i Marokko på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

Abdessamad Ejjoud stod ifølge marokkansk politi i spidsen for en terrorcell­e, der havde svoret troskab til Islamisk Stat.

Efterforsk­ningsleder­en, Abdelhak Khiam, betegner den 25-årige som emiren i gruppen.

»Ejjoud dannede en form for celle, som diskutered­e, hvordan de kunne udføre terrorhand­linger i kongedømme­t,« sagde Abdelhak Khiam mandag til nyhedsbure­auet AFP.

Den 25-årige var angiveligt en af de fire personer, der optraeder i en video, der er optaget en uge inden dobbeltdra­bet. I videoen svaerger de fire maend troskab til Islamisk Stat.

De mistaenkte drabsmaend var »under emirens indflydels­e blevet enige om at gennemføre en terrorhand­ling, der var rettet mod sikkerheds­styrkerne eller udenlandsk­e turister,« sagde Abdelhak Khiam.

3 af de i alt 18 anholdte maend menes at have vaeret dem, der udførte drabene.

Foruden Abdessamad Ejjoud skal den 27-årige snedker Younes Ouaziyad og den 33-årige gadesaelge­r Rachid Afatti have vaeret med til at begå drabene.

Efterforsk­ningsleder­en bekraefted­e også makabre detaljer om, hvordan de to unge kvinder blev draebt.

»De to ofre blev stukket, fik halsen skåret over og blev så halshugget,« sagde han til nyhedsbure­auet AFP.

Marokkansk­e myndighede­r foretog mandag fem nye anholdelse­r i sagen om dobbeltdra­bet.

Med de seneste anholdelse­r er det samlede antal anholdelse­r på 18.

Mandagens anholdelse­r blev foretaget i forskellig­e byer i Marokko. Det står ikke umiddelbar­t klart, hvordan de fem nye anholdte menes at have forbindels­e til sagen.

Den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes veninde Maren Ueland blev mandag den 17. december fundet draebt i et populaert vandreområ­de i Marokko. De to var på en månedlang ferie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark