Jyllands-Posten

Dødstallet efter tsunami er nået op over 400

Naesten 1.500 meldes kvaestet efter tsunamien mellem Sumatra og Java. Dårligt vejr gør redningsar­bejdet svaert.

-

Dødstallet efter den tsunami, der har ramt det centrale Indonesien, blev tirsdag haevet til 429. Det oplyste landets beredskabs­tjeneste ifølge nyhedsbure­auet AP tirsdag morgen. Derudover er 1.459 personer kvaestet, og yderligere 128 personer savnes.

Mandag blev det meddelt, at 281 var døde, efter at tsunamien ramte land mellem Indonesien­s to store øer, Sumatra og Java.

»Antallet af døde og omfanget af ødelaeggel­serne vil fortsaette med at stige,« sagde talsmand for beredskabe­t Sutopo Purwo Nugroho ved den lejlighed.

Tsunamien ramte flere områder i Sundastrae­det mellem Java og Sumatra, herunder strande i Pandeglang, Serang og Lampung, omkring kl. 21.30 lokal tid lørdag.

Isaer populaere strandområ­der i Pandeglang er hårdt medtaget efter tsunamien.

Redningsfo­lk har juleaftens­dag gravet med de bare naever og tungere graveudsty­r for at nå ned i ruindynger­ne. Flere tusinde mennesker er blevet flyttet til højere områder for at vaere af vejen, hvis en ny tsunami skulle ramme.

Undersøisk jordskred

Ifølge katastrofe­beredskabe­t skyldtes tsunamien en kombinatio­n af undersøisk­e jordskred fra vulkansk aktivitet naer vulkanøen Krakatau og en tidevandsb­ølge. Krakatau er fortsat i udbrud, hvilket har skabt frygt for flere tsunamier.

Selv om redningsfo­lkene har arbejdet på højtryk for at finde overlevend­e, har de haft vejret imod sig. Mandag er der faldet store maengder regn i områderne. Eksperter frygter, at regnen kan skabe flere tidevandsb­ølger som den natten til søndag.

Indonesien­s praesident, Joko Widodo, har mandag besøgt flere af områderne, hvor der fortsat meldes om savnede. Ifølge CNN er flere end 16.000 mennesker blevet hjemløse eller evakueret efter tsunamien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark