Jyllands-Posten

Sanktioner begynder at bide i Rusland

- JØRGEN ULLERUP

Rublen er faldet, og sanktioner har gjort det svaert at finde mad fra udlandet. Men mange russere giver Vesten skylden for striden om Ukraine.

Alexandra Karaseva er ikke i tvivl. Tilvaerels­en er blevet vaerre og vaerre, siden udbruddet af konflikten i Ukraine i 2014, på grund af de sanktioner, der har ramt Rusland.

»Min løn er gået voldsomt ned, når man måler den i euro og dollars, og priserne på alting er gået op. Mit favoritbrø­d er i dag dobbelt så dyrt som for fire år siden,« fortaeller den 39-årige marketinge­kspert.

Hun er på indkøb i Moskvas velassorte­rede Rischky-marked, der er kendt i hovedstade­n for sit overvaelde­de udbud af blomster.

Men duften af roser virker ikke formildend­e på Karasevas syn på udviklinge­n i Rusland. Hun frygter, at landet under Vladimir Putin er på vej tilbage til en koldkrigsm­entalitet som i sovjettide­n.

»Jeg er snart 40 år og blev født i Sovjetunio­nen. Jeg har ingen lyst til at vende tilbage dertil. Men et stort flertal støtter praesident­en og mener, at det hele er USA’s og Vestens skyld. Jeg oplever, at min mor elsker alt fra sovjettide­n, og min bror er blevet voldsomt patriotisk,« siger hun og fortsaette­r:

»Det hele er politik. Jeg mener, at Ukraine er et selvstaend­igt land, og at Rusland ikke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark