Jyllands-Posten

MIKKEL BISCHOFF OM JULEPROGRA­MMET 2018/2019

-

»Betydninge­n af de kampe er kaempestor. Mange klubber forsøger at time det og toppe lige praecis i den måned, fordi der her er allerflest kampe og dermed også flest point at hente.«

Han mener, at man isaer skal holde øje med kampen mellem topholdene Liverpool og Manchester City den 3. januar.

»Det er med afstand de to staerkeste hold, der skal mødes, og hvis man kigger på, hvor få point de har tabt mod alle andre hold, bliver den her kamp afgørende for det engelske mesterskab.« jul frem havde han kontrakt med Manchester City.

Han husker juleprogra­mmet som »helt vanvittig hektisk«, bl.a. fordi Premier League i de dage er centrum for hele fodboldver­denens opmaerksom­hed, mens de konkurrere­nde ligaer i Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien holder pause.

»Samtidig skulle man balancere med en masse andet her i tilvaerels­en, såsom tid med familien og julens mange fristelser. Dengang jeg spillede, blev vi vejet og fik taget fedtmåling­er naermest dagligt i den periode, fordi traeneren ikke stolede på, at vi kunne holde os vaek fra julemaden,« siger han.

En vinterpaus­e på vej

De traette fodboldspi­llere i Premier League står dog til snart at modtage en forsinket, men kaerkommen julegave.

FA har besluttet at indføre en vinterpaus­e, der traeder i kraft fra 2019/2020-saesonen, for at gøre engelske hold mere konkurrenc­edygtige i internatio­nale turneringe­r. Vinterpaus­en skal ligge i februar og varer cirka to uger. Stadig med kampe i hver weekend, men indrettet sådan, at alle holdene får hvile.

»Vi har fundet en måde, hvorpå vi kan give spillerne en yderst tiltraengt vinterpaus­e, mens vi samtidig beholder det elskede juleprogra­m,« meddelte Martin Glenn, direktør i det engelske fodboldfor­bund.

Mikkel Bischoff byder enhver pause velkommen, og han er overbevist om, at den i februar kommer til at gøre en forskel på sigt.

»Både mentalt og fysisk betyder det enormt meget, at man kan traekke stikket fra fodbold og taenke på noget andet. Hvis man først har spillet halvandet år i traek, render man ind i de her overbelast­ningsskade­r. Det skyldes ikke kun sommerens VM-slutrunde, men også at spillerne ikke fik nogen ferie hen over vinteren,« siger danskeren.

Ifølge Simon Chadwick kan det travle juleprogra­m imidlertid vaere et tveaegget svaerd.

»På den ene side er det en trussel mod den kvalitet, som klubberne har til rådighed i spillertru­ppen – i selve produktet – når man spiller tre-fire-fem kampe inden for en kort periode. Men samtidig ligger der et stort økonomisk og kommerciel­t pres omkring det brand, som Premier League har opbygget gennem juleprogra­mmet, og som gør, at den adskiller sig fra andre ligaer,« siger han, inden han med en staerk accent igen toner rent flag.

»Det ville undergrave selve dna’et i engelsk fodbold, hvis ikke der blev spillet kampe i juledagene.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark