Jyllands-Posten

Mens den gravide kaereste så på: Casper Elgaard mistede kontrollen

- THOMAS LUND HANSEN

For to sekunder siden var Casper Elgaard sluppet billigt fra at hamre ind i et autovaern med 180 km/t. Nu stod hans bil midt på asfalten med naesen imod fire andre biler, der kom susende med 200 km/t.

Det var en helt almindelig løbsmorgen, som Casper Elgaard havde haft så mange af i sin 27 år lange karriere som racerkører.

Men forude lå karrierens vaerste ulykke, hvor han to gange inden for få sekunder kunne vaere kommet slemt til skade – eller endda draebt – alt imens hans kaereste så på.

Vi er tilbage i august 2015 på Jyllandsri­ngen. Mesterskab­et i DTC – Danish Thunderspo­rt Championsh­ip – naermer sig sin afslutning, og Casper Elgaard er en af favoritter­ne til at vinde titlen for syvende gang i karrieren.

Et lille prik

Han ankommer til Jyllandsri­ngen denne søndag tidligt om morgenen. Der er de saedvanlig­e opgaver. Der er sponsorple­je, der er klargøring, der er traeninger, og der er tidtagning­er. Alt er, som det plejer at vaere.

I DTC kører man tre heat. Klokken 12.15 køres første heat, og Casper Elgaard bliver nummer 3 af 23. Et par timer senere er det andet heat. Casper Elgaard starter som nummer fem og har altså et stykke op, hvis han skal vinde.

På femte omgang ligger han nummer tre, men er presset, da han kommer ud af sidste sving mod langsiden.

»Vi er nogle stykker, der kører taet. Lige foran mig ligger Ronni Bremer og en anden og kaemper side om side. De rammer hinanden i svinget og kommer langsommer­e ud på langsiden. Det gør, at jeg må lette på speederen og kommer lidt maerkeligt ud af sidste sving. Jeg har Jan Magnussen lige bagved. Han har mere fart end mig. Jeg må traekke lidt ud for at komme op på siden af dem foran. Jeg får et lille prik af Jan, hvilket gør min bil ustabil. I det øjeblik jeg får rettet op igen, får jeg endnu et prik af Jan. Det er på venstre hjørne bagi, og hjørnerne i bagenden er de vaerste steder, man kan blive ramt. Med så høj fart kan man trykke en bil ud af kurs ved bare at laegge hånden på den. Det lille skub gør, at jeg bliver sendt ud i et spin,« siger Casper Elgaard.

Han kører i en

Når bilen begynder at køre sidelaens med 180 km/t., er man ret hurtigt klar over, at man har mistet kontrollen. Casper Elgaard

Ford

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Sådan så Casper Elgaards Ford Mustang ud, da den kom tilbage på vaerkstede­t.
FOTO: PRIVAT Sådan så Casper Elgaards Ford Mustang ud, da den kom tilbage på vaerkstede­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark