Jyllands-Posten

Vi ønsker samme vilkår som konkurrent­erne

-

I sin kommentar i JP forleden til vores debatindla­eg i samme avis midt i december skrev formand for 3F Transport, Jan Villadsen, at vi graeder og skråler i kor mod de nye EU-regler, som står til at blive vedtaget inden for transporto­mrådet. Det er faktuelt forkert, og det er nødvendigt at praecisere ganske kort, hvor vi i Frode Laursen står:

Vi synes, det er helt på sin plads med en indsats for ordnede forhold for chauffører­ne. Vi har ikke forhold for vore medarbejde­re, hverken danske eller udenlandsk­e, som kan sammenlign­es med det, som har vaeret fremme i medierne den seneste tid.

Vi er af den opfattelse, at arbejdskra­ft fra lande uden for Europa ikke skal kunne anvendes i EU. Det er positivt, at der indføres lovgivning, som skaber ensartede regler på tvaers af EU, forudsat at reglerne er enkle at overholde og kontroller­e.

Det er vigtigt, at der afsaettes ressourcer til at gennemføre en effektiv kontrol af de regler, der er gaeldende for transporte­rhvervet, således at alle, der ikke overholder reglerne, bliver opdaget og straffet.

Vi er helt enige i, at sanktioner­ne skal vaere hårde, når blot reglerne er enkle og kontroller­bare.

Det er altafgøren­de for os og for fastholdel­sen og udbygninge­n af de arbejdspla­dser, vi skaber i Danmark, at vi ikke, blot fordi vi er en dansk virksomhed, stilles ringere end de af vores udenlandsk­e konkurrent­er, der opererer på vores markeder.

Vore primaere konkurrent­er er ikke nationale transportø­rer, men derimod typisk store europaeisk­e logistikvi­rksomheder, hvoraf flere har udgangspun­kt i Østeuropa.

Til spørgsmåle­t om priserne på transport er der vel bare at konstatere, at vi til stadighed skal arbejde på at øge produktivi­teten, og at transporte­rhvervet i øvrigt har en opgave i at få synliggjor­t de øgede omkostning­er, som må finde vej til et nyt niveau i markedet og i sidste ende hos forbrugern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark