Jyllands-Posten

Rejs en mindestøtt­e til aere for Glistrup

-

Er det ikke på tide, at et beskaemmet folketing rehabilite­rer den mand, der – trods systematis­ke ydmygelser og forhånelse­r fra det politiske establishm­ents side – trodsigt fremturede i sin kamp for at bevare et dansk Danmark for eftertiden?

Hvor kunne Danmark vaere blevet forskånet for mange traengsler, hvis et naivt folketing ikke i 1983 havde vedtaget “verdens mest liberale udlaending­elov”, der reelt blev påtvunget Poul Schlüters regering?

Skal vi i dag tilgive de naive, at de vedtog loven, fordi de ikke vidste, hvad de gjorde? Hvem tør i dag bestride, at Mogens Glistrups advarsler var begrundede? Vel bryder vi os ikke om hans voldsomme sprogbrug, der sikkert skadede hans sag, og vel var han på sine gamle dage rablende, men det aendrer vel ikke en tøddel ved det faktum, at han havde ret?

Det var måske netop “systemet”, der til sidst ødelagde ham og gjorde ham destruktiv.

Havde det politiske system accepteret ham (ønskede han ikke at indtraede i Det Konservati­ve Folkeparti, men blev afvist?), ville han ikke vaere blevet haengende i rollen som dansk politiks enfant terrible, ja, han kunne have udviklet sig til én af de helt store. Men til skade for Glistrup selv var han netop for stor og for aparte, og så skulle han kanøfles. Hvilket tragisk spild af intelligen­s og fantasi i hans tilfaelde, som hans faeller var medansvarl­ige for.

Det ville klaede det siddende folketing, om det tog mod til sig og åbent erkendte, at Glistrup – før han blev syg – havde set rigtigt, og at “verdens mest liberale udlaending­elov” i sine konsekvens­er har vist sig at vaere en forbrydels­e mod det danske folk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark