Jyllands-Posten

Storsatsen­de badfirma måtte fyre medarbejer­e

Badmodul leverede et »meget utilfredss­tillende« resultat i det seneste regnskabså­r. Dog er der nu fremgang at spore.

- MICK KRISTENSEN

Det hastigt voksende firma Badmodul har vaeret igennem et regnskabså­r af de mindre gode.

I regnskabså­ret 2017/ 2018, der gik frem til den 30. juni, blev det således til et underskud efter skat på 5,6 mio. kr., og dermed er egenkapita­len fortsat negativ.

»Forventnin­gerne til årets resultat blev ikke indfriet. Årets resultat er meget utilfredss­tillende,« skriver Badmodul i sit nye regnskab.

I anden halvdel af regnskabså­ret var Badmodul nødsaget til at reducere medarbejde­rstaben med 30 pct. for at »stabiliser­e den daglige produktion«, som det fremgår af regnskabet.

Men hvor 2017/2018 ikke blev et jubelår, forholder det sig anderledes med 2018/ 2019 for Badmodul, der renoverer badevaerel­ser for private.

Frem til den 30. november er driftsresu­ltatet positivt og bedre end budgettere­t. Samtidig er der blevet ansat nyt produktion­spersonale.

Derfor forventer Badmodul nu et overskud på omkring 1 mio. kr. i indevaeren­de regnskabså­r. Badfirmaet tror, at indtjening­en vil nå et niveau, hvor egenkapita­len kan vaere reetablere­t i 2020/2021.

Prisbelønn­et

Badmodul blev stiftet af den dengang 24-årige Mads Andreasen i 2013.

Han fik hurtigt omsaetning­en til at stige eksplosivt og fik to gange prisen som årets specialist­virksomhed ved prisuddeli­ngsshowet Årets Håndvaerke­r.

Men bundlinjen fulgte ikke med toplinjen, og derfor valgte Mads Andreasen i 2017 at lukke manden bag altanvirks­omheden Altan.dk, Peter Knudsen, ind i ejerkredse­n.

»Vi har tabt penge, fordi jeg har vaeret forblaende­t af toplinjen og succesen. Det har buldret derudaf, og vi laver paene badevaerel­ser, men det er bare gået for staerkt,« sagde Mads Andreasen dengang til Finans.

Peter Knudsen skød 2 mio. kr. i Badmodul ved sin éntre i virksomhed­en.

Altan.dk-stifteren er dog ikke ene om at skyde penge i badfirmaet. Af det nye regnskab fremgår det, at flere medarbejde­re enten har indgået aftale eller er i forhandlin­ger om at lave en kapitaltil­førsel til virksomhed­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark