Jyllands-Posten

NORDEAS NYE IT-SYSTEM

-

Han stopper sin talestrøm. Kigger eftertaenk­somt ud af vinduet i Nordeas nye danske hovedsaede i Ørestad lige ved siden af DR Byen. Han vil gerne konkretise­re, hvordan Nordea i sin nye digitale version kommer til at se ud.

Han naevner en fiktiv kunde, som ser på en bolig på boligsiden.dk en søndag. Vedkommend­e er i tvivl om sine lånemuligh­eder og ringer derfor til Nordea og får et svar med det samme. Også selv om det er søndag. Vedkommend­e kigger videre på boligannon­cen og har flere spørgsmål til den samlede finansieri­ngsløsning og chatter derfor med Nordea og får svar med det samme.

Svarene får kunden og aegtefaell­en til at tage ud og kigge på boligen samme dag, hvor der er et åbent hus-arrangemen­t. De bliver forelskede i huset.

»Og så skal der jo handles hurtigt. Mandag booker de derfor et rådgivning­smøde med Nordea via mobil, tablet eller pc til kl. 18, hvor det passer bedst i forhold til arbejde og familie. Her bliver der afholdt et skypemøde, hvor alle detaljer gennemgås, og senere samme aften har kunden et lånebevis i hånden. Dét er Nordea om ikke så laenge,« siger Frank Vang-Jensen.

Er Nordea så en bank eller et it-selskab med fokus på finansiell­e ydelser?

»Vi er en finansiel servicevir­ksomhed, hvor teknologi fylder en meget stor del,« siger han.

Det er, som om at topchefen fornemmer, hvad det naeste spørgsmål bliver. Som om

Nordea investerer 8,6 mia. kr. (1,15 mia. euro) i udviklinge­n af et overordnet simplifica­tion-initiativ, hvor en ny it-platform er en af de centrale investerin­ger.

Investerin­gen daekker desuden over en raekke andre initiative­r, så som en ny betalingsp­latform, en ny kundedatap­latform og en ny faelles dataplatfo­rm til hele koncernen.

Det er målet, at den skal vaere fuldt implemente­ret i 2021 – syv år efter, at arbejdet blev annonceret i 2014. Frank Vang-Jensen, chef for Nordea i Danmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark