Jyllands-Posten

Demokratie­t laenge leve

Meget tegner godt for det kommende år. Men ikke alt går i demokratie­ts retning.

- ANDERS KÜHNAU

Vi har nu lagt 2018 bag os.

Ved nytårsbord­ene spørger vi hinanden: Var det et godt år? Og hvad mon naeste år bringer?

For Region Midtjyllan­d blev 2018 et travlt år med markante begivenhed­er. På sundhedsom­rådet var året praeget af store flytninger. Det gaelder Aarhus Universite­tshospital, hvor omkring trefjerded­ele af flytninger­ne til den nye hospitalsb­y er gennemført. Også psykiatrie­n i Risskov er flyttet og hører nu hjemme på universite­tshospital­et.

Det er en kolossal opgave for alle ansatte at få alt det praktiske kørt ind, men jeg har tiltro til, at det med faelles indsats lykkes og bliver en kaempe forbedring for både patienter, ansatte og pårørende.

er det Regionshos­pitalet Viborg, der pakker flyttekass­erne og tager tilbygning­en på 25.000 nybyggede kvadratmet­er i brug. Det betyder ny akutmodtag­else, enestuer og bedre facilitete­r til operatione­r og behandling­er. Også i Horsens skal der flyttes i moderne lokaler, når nybyggerie­t Nye Nord bliver taget i brug i foråret. Den store tilbygning er det største af en raekke projekter, som skal føre Regionshos­pitalet Horsens op til nutidige standarder frem mod 2025.

Så der er meget godt at se frem til naeste år. Også på socialområ­det, der er inde i en spaendende faglig udvikling til gavn for de allersvage­ste borgere.

I 2019

regionsråd­sformand, Region Midtjyllan­d (S)

Til gengaeld er det ikke godt at høre statsminis­teren bebude en sundhedsre­form. Den laegger så vidt vides op til at erstatte de folkevalgt­e regioner med et embedsmand­sstyre forankret i København og styret af staten. Det er så langt fra, hvad jeg tror på, som noget forslag kan komme.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark