Jyllands-Posten

Kan politikern­e håndtere klimaudfor­dringen?

-

Hvad er det for en absurd teaterfore­stilling, vi er vidne til? Politikere, der rejser til Polen for at forsikre hinanden om, hvilken klimakatas­trofe der venter os, hvis vi ikke handler nu, for derefter at tage hjem og diskutere, hvor en ny gasledning skal føres i Østersøen med henblik på at erstatte atomkraftv­aerkerne i Tyskland – atomkraftv­aerkerne, som er de eneste reelle alternativ­e kilder i dag, der har den tilstraekk­elige CO2-frie effekt til at erstatte de fossile braendstof­fer.

Eller diskussion­en mellem en raekke lande om rettighede­rne til at udnytte gas- og olieforeko­msterne i Arktis, hvor det er indlysende, at vi ikke skal frigøre mere af det kulstof, der gennem millioner af år er blevet taget fra atmosfaere­n og bundet i undergrund­en, hvis vi skal begraense drivhusgas­serne og dermed klimaaendr­ingerne.

Klaeder vores politikere sig i lånte grønne fjer for at opnå vaelgernes gunst, men dybest set ingen interesser har i at løse de langsigted­e problemer, fordi generne ved klimaaendr­ingerne forsat er for små til, at nogen vil bringe ofre? Og når generne en dag er indlysende, så er løsningsmu­lighederne forpasset. Kan vores politiske system overhovede­t tackle den katastrofe, som kommende generation­er måtte stå over for?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark