Jyllands-Posten

Taxabranch­en skulle skamme sig

-

Min kone og jeg benyttede fridagene i juleperiod­en til at tage en tur til Lissabon. Da vores hjemrejse var relativt tidlig, besluttede vi at tage en taxa fra hotellet.

Vi spekulered­e på, hvor meget turen mon ville koste, da det var helligdag. Receptioni­sten skød på 15-20 euro (ca. 150 kr.) for turen på ca. 6 km.

Vi bad receptioni­sten bestille en taxa, og få minutter senere ankom den til hotellet.

Det første, man rent instinktiv­t gør, når man saetter sig ind i en taxa, er at se på taxametret. Hvilket beløb starter vi på? Taxametret viste to euro og nogle cent (ca. 15 kr.) Chaufføren var en ung, frisk fyr, som vi hurtigt kom i snak med, bl.a. fordi han havde vaeret på studieopho­ld i Danmark.

Som passager taenker man gerne på, om chaufføren nu kører en gedigen omvej for at tjene lidt ekstra, men nej, denne unge mand tog den direkte vej til lufthavnen. Da vi ankom til lufthavnen, viste taxametret 7,90 euro, som blev konvertere­t til 10 euro (75 kr.) – altså 25 pct. ekstra. Grådighed?

Det var under alle omstaendig­heder langt under, hvad vi var indstillet på at betale. For sjov skyld sagde jeg til hustruen, at det er, hvad det koster at saette sig ind i en københavns­k taxa.

Nu er det mange år siden, at jeg har taget en taxa i Danmark, for jeg synes, at det er så urimeligt dyrt, men jeg troede alligevel, at jeg overdrev.

Det var så, til vi kom hjem, og jeg i nyhederne så, hvad taxaselska­berne tillod sig at tage i jule- og nytårsperi­oden. Blot dét at saette sig ind i taxaen kunne koste 130 kr. Vi bor ca. 19 km fra lufthavnen, så en sådan tur ville nemt have kostet omkring 1.000 kr.

Forleden kunne man i JP i en rejseartik­el om Portugal laese, at prisniveau­et ligger ca. 35 pct. under det danske. Men grådigheds­niveauet hos de københavns­ke taxaselska­ber ligger flere hundrede pct. over de portugisis­ke. De skulle skamme sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark