Jyllands-Posten

Nadal har trukket sig fra turnering i Brisbane

Tennisspil­leren Rafael Nadal har meldt afbud til en turnering i Brisbane. Han vil sikre sig, at fysikken er i top, inden Australian Open i Melbourne begynder den 14. januar.

- ANNE FILBERT

Det har vaeret et hårdt år for Rafael Nadal. Han har kaempet med skader og har netop derfor kun spillet ni turneringe­r det seneste år. Dog har resultater­ne alligevel altid vaeret der.

Den spanske tennisspil­ler har 17 grand slam-titler i bagagen og skulle torsdag have spillet sin første kamp i ATP-turneringe­n Brisbane Internatio­nal. Onsdag meldte han dog ud, at han havde valgt at traekke sig fra turneringe­n.

Denne gang var det, ifølge spanieren selv, med tanke på den kommende grand slamturner­ing Australian Open, at han valgte at traekke sig fra det, der ville have vaeret hans første ATP-turnerings­kamp siden september, hvor han på grund af en knaeskade måtte traekke sig fra semifinale­n i US Open.

»Det er en alt for stor risiko for ikke at komme til at spille i Melbourne. Jeg traener, og jeg føler, at jeg kan spille god tennis, men jeg kan ikke give 100 pct., så hvis jeg ikke spiller her, sikrer jeg mig, at jeg kan give 100 pct. i Melbourne,« sagde Rafael Nadal på et pressemøde onsdag.

Der er heller ingen tvivl om, at det er en god beslutning for Nadal at melde fra i Brisbane. Det mener Eurosports ekspertkom­mentator, Michael Mortensen:

»Det er et meget fornuftigt valg. Som den perfektion­ist han er, og med den dedikation han har, vil han kunne spille sit allerbedst­e. Han har et utroligt højt niveau, så jeg er ikke bekymret. Selvfølgel­ig ville han gerne have et par kampe inden Australian Open, men mentalt er han klar.«

Rafael Nadal vandt Australian Open i 2009 og har altså besluttet sig for, at han kun skal traene i Brisbane, inden turen går til Melbourne i naeste uge.

»Han stortrives i Australien, så han skal nok vaere klar til opgaven. Det er en meget inspireren­de turnering, hvor spillerne kommer tilbage efter vinterpaus­e,« siger Michael Mortensen.

Det er nogle af verdens største tennisnavn­e, der har meldt deres ankomst til turneringe­n i Melbourne, og på trods af et skadefyldt år for Nadal, formåede han alligevel at vinde fem af de ni turneringe­r, han deltog i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark