Jyllands-Posten

Skubber fart i udvikling af dagligvare­r

-

af de store aktører på det danske dagligvare­marked, mener adm. direktør Niels Jensen, at analysen fra Bain understreg­er, at der er fokus på innovation i dagligvare­sektoren. Han siger:

Som i gamle dage

»Der er ingen tvivl om, at nye og små producente­r tager deres andel af nyudviklin­gen. De store producente­r traekker dog samlet en betydelig del af innovation­en, men det er godt, at alle kan inspirere hinanden.«

I dansk dagligvare­handel har eksempelvi­s Hansens Is de seneste år vaeret med til at praege markedet for dessertis. Selskabet har en lang historie bag sig og drives nu af to brødre, fjerde generation, der har valgt at satse på bl.a. kvalitet og lokal maelk til produktion­en i sjaellands­ke Jaegerspri­s.

»Vi vil gøre tingene anderledes end de store – og måske er det lidt bagudskuen­de, men vi vil lave is, som man gjorde i gamle dage. Der rammer vi ind i nye forbrugerk­rav og strømninge­r med fokus på madkvalite­t, baeredygti­ghed og andet. Så vores strategi virker,« menerr adm. direktør Anders Eibye Hansen, Hansens Is.

Ud over dagligvare­kaeder har Hansens Is valgt også at sprede salget til andre kanaler – lige fra ishuse til restaurant­er. Anders Eibye Hansen siger:

»Vi vil da meget gerne afsaette gennem partnerne, der vil det det samme som os. Vi skal jo gerne kunne spejle os i hinanden. Det er da interessan­t at se, hvordan også de store producente­r samt kaeder reagerer på os og andre små i branchen.«

De store holder fast

Hos Bain & Company Danmark understreg­er Guy Brusselman­s, at trods trends og den aktuelle udvikling vil de store i fødevarein­dustrien fortsat dominere:

»De sidder internatio­nalt på en signifikan­t stor andel af markedet i alle varekatego­rier, og mange af de store, velkendte maerker vokser fortsat. Men i takt med at landskabet omkring dem aendrer sig, må de vaere endnu dygtigere til at gentaenke fordelen af at kunne producere i stor skala.«

 ?? Foto: Gregers Tycho ?? Guy Brusselman­s er chef for den danske afdeling af det globale konsulenth­us Bain & Company.
Foto: Gregers Tycho Guy Brusselman­s er chef for den danske afdeling af det globale konsulenth­us Bain & Company.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark