Jyllands-Posten

Ingeniørka­empe klar til at købe sig til vaekst

INGENIØRER: Efter fordøjelse­n af Årstiderne Arkitekter melder ingeniørko­ncernen Sweco sig klar til flere opkøb. Målet er at blive førende i Danmark.

- CAMILLA BERGSAGEL NIELSEN

Med opkøbet af den femtestørs­te tegnestue i Danmark fik rådgiverko­ncernen Sweco 239 nye medarbejde­re. Men Sweco vil vaere større i Danmark. Så stor, at virksomhed­en kan kalde sig for en af de absolut største på det danske marked.

»Opkøb er vigtigt for os, fordi vi har en ambition om at blive førende i Danmark. Før vi selv mener, vi kan kalde os det, skal vi vokse vaesentlig­t,« siger Dariush Rezai, adm. direktør i Sweco Danmark.

Hvis Sweco skulle vokse organisk hen til målet om at blive førende, ville det komme til at tage meget lang tid, tilføjer han. I dag er Sweco den fjerdestør­ste rådgivende ingeniørko­ncern i Danmark.

Med førende mener Dariush Rezai ikke kun i forhold til omsaetning, men også i forhold til mange andre parametre som indtjening­sevne og kunde- og medarbejde­rtilfredsh­ed.

Sweco vil både gå efter organisk vaekst og opkøb og er også efter opkøbet af Årstiderne Arkitekter på udkig efter flere arkitektvi­rksomheder. Hvor hurtigt de nye opkøb lander, kan Dariush Rezai ikke svare på: »Vi har ikke sat et mål og en deadline for vores opkøb. Kulturen og tilgangen til at drive forretning i de virksomhed­er, vi køber, skal passe sammen med Swecos tilgang. Det tager tid at finde de rigtige match.«

Samlet ydelse

Da Sweco Danmark, som er en del af den svenske Swecokonce­rn, købte Årstiderne Arkitekter i begyndelse­n af 2018, var selskabet med til at saette fart på en trend i rådgiverbr­anchen. Ingeniørvi­rksomheder og tegnestuer smelter sammen for at kunne levere en samlet, integreret rådgivning­sydelse til kunderne. Senest har også Cowi opkøbt Danmarks største arkitektvi­rksomhed Arkitema.

Flere rådgivere vil ifølge Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), ligesom Sweco fortsat lede efter opkøbsemne­r både inden for ingeniør- og arkitektfa­get.

»Jeg tror, at vi fortsat vil se flere opkøb eller fusioner i branchen. Der er ikke rigtig nogen, der bare vokser for at blive store. De gør det for at afdaekke et geografisk område bedre eller for at få en ny specialist­kompetence ind. Det sker for at kunne tilbyde bred rådgivning­sservice,« siger han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark