Jyllands-Posten

For at bevare arkitektån­den

-

esse i markedet. Sweco har allerede solgt adskillige integrered­e projekter. Hvor mange vil han ikke afsløre.

Integreret rådgivning

Arkitekter­ne fra Årstiderne Arkitekter og Swecos ingeniører samarbejde­r eksempelvi­s på udvidelsen af malingprod­ucenten Hempels kontorog udviklings­facilitete­r i Lyngby.

»Ved at levere bedre, mere kosteffekt­ive og hurtigere projekter med integreret rådgivning tror vi, at vi kan accelerere vaeksten. Vi tror, at vi med den forretning­smodel har et potentiale for at vaekste virksomhed­en meget,« siger Dariush Rezai. Dariush Rezai, adm. direktør i Sweco

Størstedel­en af det, Årstiderne Arkitekter og Swecos ingeniører leverer i dag, er stadig rene arkitektyd­elser og ingeniøryd­elser, men Dariush Rezai tror, at efterspørg­slen på integrered­e rådgivning­sydelser vil vaere stigende de kommende år:

»I løbet af et par år eller måske fem år tror jeg sagtens, at integrered­e projekter kan komme til at udgøre en tredjedel af vores projekter.«

Sweco har store ambitioner og planlaegge­r også at købe flere virksomhed­er op for at vokse. Selv om en ny nedgang i konjunktur­erne måske rykker taettere på, aendrer det ikke på Swecos planer.

»De byggekonju­nkturer, vi har set gennem de seneste mange år, varer jo ikke ved. Der kommer andre tider,« siger Dariush Rezai.

Sweco Danmark har ifølge direktøren den fordel at vaere en del af den svenske Swecokonce­rn, som årligt omsaetter for 12 mia. kr. og har et stort kapitalber­edskab.

»Hvis man kigger på Sweco historisk, kan man se, at koncernen faktisk har evnet at tage markedsand­ele, når det har vaeret hårde tider, fordi man så har mulighed for at foretage opkøb, mens andre ikke har,« siger Dariush Rezai og fortsaette­r:

»Derfor ser jeg ikke en aendring i markedet som en hindring i forhold til vores ambitioner om at vokse. Tvaertimod kan det måske ligefrem saette turbo på dem.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark