Jyllands-Posten

Året indledt med store rentefald

-

Der var store rentefald på de europaeisk­e obligation­smarkeder onsdag, hvor også de danske renter tog et dyk på årets første handelsdag.

Renten på det toneangive­nde 10-årige danske statspapir sluttede onsdag i underkante­n af 0,15 pct., og det er 7 basispoint lavere end lukkenivea­uet 28. december, som var den sidste handelsdag i 2018.

I Storbritan­nien dykkede renten ved dansk lukketid omkring 6 basispoint, i Tyskland sneg rentefalde­t sig op på 7 basispoint, mens renten på det 10-årige franske statspapir endte dagen omkring 5 basispoint lavere.

Faldet kom oven på rentefald mandag i USA, hvor der – på trods at det var nytårsdag – var en halv åbningsdag. Her blev renten på det 10-årige amerikansk­e statspapir sendt ned med 5 basispoint til 2,68 pct.

Onsdag var der ikke meget inspiratio­n at hente for investorer­ne i kalenderen, og opmaerksom­heden samlede sig saerligt om et skuffende nøgletal fra Kina.

Den private PMI-måling fra Caixin viste onsdag, at indekset for fremstilli­ngssektore­n i Kina faldt til 49,7 i december mod en aflaesning på 50,2 i november. Den seneste måling er det laveste niveau, der er registrere­t siden maj forrige år. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en uaendret aktivitets­måling på 50,2 i december.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark